Arhiva 24.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

Lucija i Sven najklinci Hrvatske

Šestogodišnja Lucija Žirović iz Velike Gorice i sedmogodišnji Sven Kopjar iz Veliškovca najklinci su Hrvatske za 2010. godinu.
Tako je ocijenio stručni žiri nakon završnice ovogodišnjeg natjecanja u Spa˛& Golf Resortu sveti Martin. Bio je to deseti državni projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
U četiri dana boravka žiri je kroz odnose u grupi, odnos roditelj-dijete, komunikaciju, zalaganje u brojnim kreativnim radionicama, pitanja i odgovore roditelja, u sva četiri dana dobio uvid za kvalitetnu i stručnu procjenu. Luciji i Svenu pripale su mnogobrojne nagrade, među kojima i put s obitelji u Gardaland. I svi ostali klinci i roditelji darivani su posebnim nagradama.
Svi sudionici natjecanja oduševljeni su međimurskim krajem, ali i organizatorom - Udrugom najklinci Hrvatske, kojoj je u znak pažnje dodijeljena specijalna umjetnička slika s potpisima sudionika. U završnom dijelu programa u kojem su iskazivali svoje vannastavne aktivnosti nastupili su prošlogodišnji najklinci Marko Milinarić i Rebecca Posavec, David Herceg, Anamarija Grkavac, Dorija Barulek, zbor OŠ Sveti Martin i Mirko Švenda Žiga. (r)

Snimio D. Lesar

Izvor: 2878