Arhiva 27.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

M. SUBOTICA: Poginuo pod vlakom!

U subotu, 23. veljače, desetak minuta prije 5 sati u Maloj Subotici, na prijelazu državne ceste preko željezničke pruge u Glavnoj ulici dogodila se prva fatalna prometna nesreća na međimurskim cestama ove godine. Anđelko Pepelko (50) iz Gardinovca pokušao je svojim osobnim vozilom prugu prijeći u trenutku u kojem su polubranici već bili spušteni, a nailazak vlaka koji se kretao iz smjera Čakovca najavljen zvučnim i svjetlosnim signalima.
On je ipak nastavio vožnju i obišao dva osobna automobila zaustavljena ispred prijelaza, u pokušaju da na željezničkoj postaji uhvati drugi vlak, iz Kotoribe za Čakovec, koji je za koju minutu trebao ući u postaju.
U zao čas – u njegovo je vozilo udario vlak i odbacio ga desno od pruge, u betonsko-žičanu ogradu.
Ekipi Hitne medicinske pomoći Čakovec preostalo je samo da konstatira da je Anđelko Pepelko od ozljeda zadobivenih u udaru preminuo na samom mjestu prometne nesreće. U Bolnicu je prevezana putnica u vozilu, 46-godišnjakinja iz Gardinovca, supruga preminuloga, koja je ozlijeđena samo lakše.
Zbog nesreće je došlo do određenog, ali ne značajnijeg kašnjenja vlakova, od 6 do 12 minuta, dok se automobilski promet u ovom dijelu Male Subotice od 5.30 do 6.30 sati odvijao obilazno, zbog očevida koji se moralo provesti.

Izvor: 3018