Arhiva 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

M. Zadravec: Malo jesmo krivi, ali...

Peticija mještana Peklenice upućena gradskim vlastima Murskog Središća u kojoj se potpisnici žale na (pre)glasnu glazbu u noćnim satima i nepoštivanje radnog vremena kaffe bara TNT, o čemu smo pisali u prošlom broju Međimurja, navela je suvlasnika kafića Milivoja Zadravca na reakciju.
- Od prvog dana, čim smo otvorili kafić, imamo problem s izvjesnom gospođom, susjedom preko puta za koju pretpostavljam da je i inicirala potpisivanje peticije. Tvrdim da nitko iz ove ulice, osim njezina kućanstva i rodbine koja je bar kilometar zračne linije udaljena od kafića, nije potpisao peticiju. To garantiram. Imamo određeno radno vrijeme do ponoći, ali uvijek se dopušta nekih pola sata duže, kako bi gosti u miru popili svoje piće. Gosti kao gosti, neposredno prije nego konobarica zatvori kasu, iskoriste priliku i naruče “putne”. Mi smo ovdje u najmu, a kafić je otvoren prije godinu i pol i u njega smo tada uložili oko 25 tisuća eura, što se s prometom koji imamo radni dan ne može pokriti. Moram pošteno priznati da povremeno održimo poneki party, pa se i malo duže ostane, i tu možda malo jesmo krivi, ispravit ćemo to, ali glazba se obvezno utiša. Od prvog dana smo na udaru, bila glasna glazba ili ne - policija je ovdje bila svaki dan u 23.15 sati, mogli ste po njima sat naviti. Inspekcija nam je na poziv dotične gospođe dolazila barem deset puta, ali nikakvu kaznu nismo dobili jer nisu našli nikakav prekršaj. Osim toga, bilo je prijava kako ovdje organiziramo prostituciju, što je budalaština. Zašto dotična to radi, ne znam. Neko smo vrijeme kupovali radno vrijeme od Grada, ali to se pokazalo potpuno neisplativim. Na sam dan otvaranja došla je gospođa i zaprijetila da će nas zatvoriti i da nećemo dugo raditi, a u dva je navrata usred bijelog dana došla, napala konobaricu i porazbacala stolce. Pošteno plaćam porez ovoj državi, pomažem raznim udrugama u Peklenici i zapošljavam ljude. Na naše inzistiranje, nakon vašeg članka u Međimurju, bili smo na razgovoru u gradskoj upravi i u policiji, kako bismo razjasnili moguće nesporazume, tvrdi suvlasnik spornog kafića.
Miljenko Štefanić, tajnik Grada Mursko Središće, potvrdio je da je s peticijom upoznata gosodarska inspekcija kojoj je upućen dopis te da vlasnikove špekualcije o potpisnicima peticije nisu utemljene budući da mu iz Grada tu informaciju nisu dali.
V.Trstenjak

Izvor: 3038