Arhiva 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

MACINEC: Žene provode "zeleni" projekt

Društvo žena Macinec svoj je projekt Macinske trate dišu prijavilo na natječaj Općine Nedelišće za Projekt zelenog djelovanja. Nakon prolaska na natječaju, dame su prionule poslu koji su već ranije pomno pripremale, a odazvali su se i članovi Mjesnog odbora te građani kojima je stalo do lijepog uređenja mjesta.
Svu potrebnu dokumentaciju za projekt prikupila je predsjednica Društva žena Macinec Magdalena Špicar Marciuš, pa je tako i vodila akciju provedenu na otvorenim javnim površinama. Uz planiranu sadnju ukrasnog drveća, grmlja i cvijeća te montažu klupa za sjedenje, istom je prilikom uređeno dječje igralište. Zajedništvo je rezultiralo još jednim pothvatom, pa je tako donirani pijesak razmješten u novi sloj na terenu za odbojku koji su također uredili mještani.
Time projekt nije dovršen. Predstoji još izgradnja drvenog mostića preko kanala za oborinske vode, čime će cjelina biti zaokružena, a projekt u cijelosti ostvaren. Sudionike akcije ovog projekta obišli su predsjednik Odbora za provedbu Plana zelenog djelovanja Franjo Logožar i član Anđelko Kraljić koji je zadužen za nadzor i provedbu projekta i obavljenih radova.
Obojica su iskazali zadovoljstvo viđenim i pružili podršku svim dobrim projektima ubuduće. (AL)

Izvor: 3078