Arhiva 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

MAČKOVEC: Otpadne vode na parceli!

Našem uredništvu za pomoć se obratila Marija Kelemenić, umirovljenica iz Ulice bana Josipa Jelačića, u Mačkovcu. Već godinama, kaže, ne može riješiti problem s Međimurskim vodama. Na dijelu poljoprivredne parcele iza njene kuće neprestano, i za vrijeme najvećih suša, stoji voda.
Razlog tome je, smatra, puknuta kanalizacijska cijev. Na toj lokaciji ostaje bez prinosa, ne raste čak niti korov.
- U više sam navrata osobno i pisanim putem tražila da se problem riješi. Djelatnici Međimurskih voda izašli su na teren. Najprije su priznali da se radi o puknutoj cijevi, kasnije su to opovrgnuli. No, poduzeli nisu ništa, žali se gđa Marija. Zahtijeva sanaciju i nadoknadu štete.
U Međimurskim vodama, međutim, opovrgavaju da je puknula ili začepljena kanalizacijska cijev. U takvoj bi situaciji, kaže voditelj Odjela odvodnje u spomenutom poduzeću, magistar Nevenko Tkalčec, čitavo naselje imalo problema.
- Problem je zapravo bio šaht koji se nalazi na međi između parcele gospođe Kelemenić i susjedne. Kao i na pojedinim drugim lokacijama, zbog slabijeg nabijanja zemlje, oko šahtova se ponekad stvori udubljenje. To smo nedavno sanirali, navozili smo zemlju. Tada smo kamionom prešli preko zemljišta gospođe Kelemenić, no, šteta za to bit će joj nadoknađena. Kontaktirali smo osiguravajuće društvo. Razlog zbog kojeg voda stoji vjerojatno je prirodna depresija, odnosno glinasto tlo, nikako ne kvar na kanalizacijskom sustavu, ističe mr. Tkalčec.
Zašto onda fekalije i dalje izviru, u što smo se i sami uvjerili u četvrtak, o čemu svjedoči i naša fotografija!

Velimir Kelkedi

Izvor: 3037