Arhiva 14.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

MAGNETOTERAPIJA ZA CARITASOVU DJECU

Novi uređaj za fizikalnu terapiju stigao je potkraj prošle godine u Caritasov Dnevni boravak djece i mladih s posebnim potrebama «Dr. Antun Bogdan» u Čakovcu. Riječ je o uređaju za magnetoterapiju, vrijednom 47.000 kuna.
Nabavljen je donacijama koje su prikupljene na humanitarnom koncertu Evelin Novak u Čakovcu u prigodi Dana Međimurske županije, a pomogle su i donacije Grada Čakovca, Hrvatskih autocesta, mons. Leonarda Logožara, Župe Pribislavec, ministranata Župe Sveta Marija, tvrtki Team d.d., Ambijenti i Geobiro Čakovec, Millenium promocija d.o.o. Zagreb i župnika Johanna Kepellera iz Švicarske te drugih donatora. Taj će vrlo koristan uređaj pomoći u olakšavanju tjelesnih patnji djece i mladih koji boluju od najtežih oblika cerebralne paralize i imaju trajnu invalidnost.
Uređaj je predstavljen na susretu koji se već tradicionalno uz božićne bladane održao na blagdan Nevine dječice, kada je misu predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak.
Uz predstavnike Varaždinske biskupije i čakovečke Župe sv. Nikole, misi su nazočili korisnici zajedno sa svojim roditeljima, volonterskim pomagačima i djelatnicima na čelu s voditeljicom Katarinom Hoblaj. Nakon mise, sudionici slavlja okupili su se na druženju oko božićne jelke ispod koje su bili darovi za 15-ak mladih korisnika te ustanove te oko velikih uređenih jaslica i djetešca Isusa na slamici u dječjim invalidnim kolicima. Zahvaljujući donacijama brojnih dobročinitelja koji niz godina prema svojim mogućnostima pomažu tu ustanovu, skrb o djeci podignuta je na izuzetno visoku razinu budući da su nakon izgradnje i uređenja nove zgrade te ustanove, koja djeluje od 1996. godine, nabavljena razna suvremena pomagala koja olakšavaju tjelesne patnje teško invalidne djece i mladih. (jbk)

Izvor: 2855