Arhiva 10.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

MALI MEF: GP za Zgubidana i muzikaša

I ove je godine jedna od najatraktivnijih točaka programa Porcijunkulova bio dječji festival zabavne glazbe Mali MEF. Publici okupljenoj na Trgu Republike u Čakovcu predstavilo se devet pjesama i njihovi izvođači. Glavnu nagradu - Grand Prix festivala Mali MEF osvojila je pjesma Zgubidan i muzikaš za koju je tekst i glazbu napisao Mladen Medak, aranžman Ivan Mikulić, a izveo ju je Mateo Mikulić iz Belice. Nagrada za najbolju glazbu pripala je pjesmi Moj tata i ja koju je napisao Andrija Kos, a otpjevala Ana Pavleković, gošća iz Krapine. Najbolji tekst imala je pjesma Ljeto - napisao ga Dejan Barulek, dok je pjesmu izvela Doria Barulek iz Čakovca. Uz troje izvođača nagrađenih pjesama, u konkurenciji su nastupili: Tea i Ana Filipović iz Čakovca, Anja Mesarić, kao duet David Taradi i Sara Magdalenić, Sara Obadić, svi iz Belice, te Valentino Žlabur, još jedan gost iz Krapine.
U revijalnom dijelu programa Mali MEF osvrnuo se na svoju prošlost, a ove je godine obilježio mali jubilej - bilo mu je ovo peto izdanje. Nastupilo je nekoliko prijašnjih pobjednika i nagrađenih: Merhatovčanka Doroteja Strniščak, Rebecca Posavec iz Pribislavca, Jerko Fabić iz Donje Dubrave, Tajana Toplek iz Mačkovca, kantautorica iz Šenkovca Lea Šprajc, dok je iz Goričana došla potencijalna buduća sudionica ovog, a i drugih festivala Marta Bašnec. Pokazalo se da je u nedugoj povijesti Mali MEF već otkrio dovoljno pjevačkog talenta, pa imamo razloga očekivati da Bojan Jambrošić i Carla Belovari uskoro više neće biti jedine međimurske zvijezde na hrvatskom zabavno-glazbenom nebu. Direktor Malog MEF-a Rajko Dobošić rekao nam je:
- U natjecateljskom dijelu festivala želimo dati priliku najmlađim izvođačima da steknu prvo scensko iskustvo, izvodeći pjesme primjerene njihovoj dobi, ne želimo tu forsirati. Zato biramo najbolju skladbu, odnosno tekst ili aranžman, a sve su to nove skladbe. Izvođači se tu imaju priliku iskazati jer nastupaju uživo. U revijalnom dijelu oni iskusniji mogu pokazati imaju li potencijala za pravu karijeru, a vjerujem da se vidjelo da ih nekolicina ima i da smo im mi pomogli u prvim koracima.
Mali MEF je zato odlična najava pravog MEF-a koji će se koncem studenoga održati u Čakovcu. Dobošić je u ime organizacijskog odbora Malog MEF-a zahvalio onima koji su ga omogućili - generalni pokrovitelj bila je Vaba d.d. banka Varaždin, glavni sponzor Zadol grupa za PVC stolariju iz Preloga, a donatori Međimurje Graditeljstvo, Horvat-tex, Instalomont-Termocentar, TM, MEISO Goričan, Mihalec d.o.o. Beciklin, Bogdan Pigment d.o.o., Metalkod d.o.o., C-Lab, a medijski pokrovitelji List Međimurje i portal e.MEĐIMURJE. (D. Kovač)

Izvor: 2937