Arhiva 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Malo hladnije

Početak novog radnog tjedna nastavlja s toplim i suhim vremenom. U ponedjeljak puno sunca i topline, a bit će vrlo toplo za kraj listopada, debelo iznad prosjeka. Temperatura će poslijepodne možda dogurati i do 25 Celzijevih stupnjeva, uz nezdravu južinu. Ta južina mogla bi zasmetati meteoropatima, kroničnim bolesnicima i starijim osobama. Mogući su glavobolja, manjak koncentracije i osjećaj bezvoljnosti ili umora. Malo nestabilnije ponovo bi moglo biti u utorak, uz moguće više oblaka, ali i dalje visoku temperaturu zraka s južinom. Potkraj dana sve više oblaka. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, uz temperaturu zraka do 25 Celzijevih stupnjeva. Srijeda bi nam trebala donijeti manju promjenu vremena sa zahladnjenjem. Izgleda da kiše neće biti ili je moguća samo koja kap, ali bi s oblacima i sjevernim vjetrom došlo do umjerenog pada temperature. Tako bi u srijedu jutarnja i dnevna temperatura mogle biti slične jedna drugoj, odnosno tijekom dana neće biti uobičajenog dnevnog rasta temperature, pa će ohladiti za 7-10 stupnjeva u odnosu na početak tjedna.
U četvrtak izmjena sunca i oblaka i nešto svježije u odnosu na prethodne dane. Trebalo bi proći suho, a sjeverni vjetar postupno će oslabjeti i prestati. Temperatura zraka tijekom dana bit će oko 15 Celzijevih stupnjeva.
Već u petak ponovo izgleda bolje, ali uz hladnije jutro. Moguće se magla ili sumaglica, a danju sunčana razdoblja i malo toplije. Dakle, blagdan Svih svetih proći će suho i ugodno. Sudionicima u prometu naglašavamo mogućnost jutarnje magle koja može i dulje potrajati. Danju bez kiše, bez mraza, bez snijega i leda. Nećemo hodati po kiši i blatu, dakle, zaista možemo reći da nas čeka povoljno vrijeme tijekom blagdana Svih svetih.
Izgleda da će i vikend biti ugodan i suh, sa sunčanim razdobljima. Jutra svježa, uz moguću dugotrajnu maglu, a danju oko prosjeka ili malo toplije za početak studenoga. Ponovo bi moglo malo zajužiti, osobito u nedjelju, kad do kraja dana može biti i više oblaka. U noći na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka moguća je kiša, uz osvježenje. Za precizniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060/555-555. Cijena 3,49 kn/min. s fiksnih te 4,78 kn/min. s mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234. (prognoza izrađena 28.10.)

Izvor: 3053