Arhiva 25.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Malonogometna momčad Grada Čakovca osvojila 2. mjesto na turniru u Plonsku

Na poziv gradonačelnika grada prijatelja Plonska, malonogometna momčad koja je predstavljala Grad Čakovec, proteklog je vikenda sudjelovala na tamošnjem tradicionalnom malonogometnom turniru Oldboy. Gradske boje branili su više nego uspješno, osvojivši 2. mjesto.

 

Konkurencija nije bila zanemariva, natjecale su se 24 ekipe iz Poljske, Litve i Hrvatske, a momčad Čakovca pod vodstvom "gradskog izbornika" Romana Bogdana, u 8 odigranih utakmica zabilježila je 5 pobjeda, 1 neriješeni rezultat te jedan poraz. Bilo je to dovoljno da se u finalu susretne s ekipom domaćeg Plonska. Na žalost, presudio je umor te su naši igrači poraženi sa 5:2.

 

Bez obzira na sve, odlično smo predstavili naš grad, a boravak u Poljskoj iskoristili smo i za dogovore o daljnjoj suradnji, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Stjepan Kovač. Razgovarali smo  u uključenju Čakovca u projekt Gradovi mira, nastavku suradnje na izradi zajedničkih projekata koje bi kandidirali prema EU fondovima, a i razmijenili smo iskustva vezana uz članstvo u Europskoj uniji. "Poljska je u deset godina članstva uspjela izvući mnogo europskog novca za infrastrukturne projekte, i dalje su veliko gradilište, te su nam njihova iskustva i pomoć dobrodošli", rekao je među ostalim Kovač.

 

Gradonačelnik Plonska Andrzej Pietrasik izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom između dva grada prijatelja, naglasivši da je vrijeme da se ona konkretizira  i produbi. Ovakvi susreti najbolja su prilika da se u neformalnoj atmosferi dogovore mogući oblici suradnje, rekao je Pietrasik. 

 

Izvor: 3122