Arhiva 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Mandat Kalšanu / Srebrenka Pongrac ravnateljica

Upravno vijeće Muzeja Međimurja Čakovec početkom veljače donijelo je prijedlog odluke da se Vladimiru Kalšanu, ravnatelju Muzeja Međimurja, kojemu je istekao mandat, ponovo povjeri mjesto ravnatelja. Pozitivno mišljenje dalo je i muzejsko Stručno vijeće, a potom i Odbor za izbor i imenovanja Skupštine Međimurske županije, pa bi potvrđivanje Kalšanovog izbora na predstojećoj sjednici Skupštine trebala biti tek formalnost. Vladimir Kalšan bio je jedini kandidat koji se javio na natječaj za imenovanje ravnatelja koji traje 4 godine. (vt)

Nastavnica u Graditeljskoj školi Čakovec Srebrenka Pongrac nova je ravnateljica te škole. Kako doznajemo, na sjednici sedmeročlanog Školskog odbora održanoj u četvrtak četiri člana (zaposlenici Škole i predstavnik roditelja) glasala su za nju, dok su 3 predstavnika Međimurske županije svoje glasove povjerili Sonji Tošić Grlač - bivšoj pročelnici županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport. Graditeljska škola tako novu čelnu osobu dobiva u drugom pokušaju. Na sjednici početkom veljače nijedan od troje kandidata (uz spomenute se kandidirao i Krunoslav Bedi) nije dobio potrebnu većinu glasova.
Podsjetimo, protiv dugogodišnjeg ravnatelja Graditeljske škole Zorana Pazmana Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu naložilo je provođenje istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave, oštetivši državu za 620.000 kuna. Već prije toga, početkom prosinca prošle godine, Pazman je, jednoglasnom odlukom Školskog odbora, smijenjen. O tome da policija provodi istragu u Graditeljskoj školi Čakovec te o Pazmanu kao mogućem osumnjičeniku list Međimurje pisao je prvi, još u rujnu prošle godine.
Prije nego što Srebrenka Pongrac preuzme dužnost, suglasnost na odluku Školskog odbora još mora dati resorno ministarstvo.(v.k.)

Izvor: 3073