Arhiva 07.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Marijan Belčić nije naš kandidat!

Kako se zahuktava politički život u Međimurju, kako počinju preslagivanja među strankama uoči lokalnih izbora, koji će se održati treće nedjelje u svibnju, tako se i mi, unutar redakcije lista MEĐIMURJE, pripremamo kako bismo što nepristranije i objektivnije popratili te događaje. Za mnoge će stranke i pojedince ovi izbori biti od odlučujuće važnosti: ili opstati i nestati u ropotarnici povijesti. Upravo zato, predizborna kampanja bit će duga, zamorna i, bojim se, izuzetno prljava, jer su međusobna podmetanja poodavno počela.
To osjećamo i mi u redakciji ovog lista, čiji se novinar Marijan Belčić odlučio kandidarati za župana Međimurske županije, i to kao nestranačka osoba, a uz potporu Hrvatskih laburista-Stranke rada, na čijem je čelu u Međimurju Rajko Bulat, poznatiji kao Moljac. Dakle, odluku o kandidiranju Marijan Belčić donio je osobno, što je i njegovo pravo, a to znači da redakcija lista MEĐIMURJE ne stoji iza njega! U predstavljanju tijekom predizborne kampanje on će imati ista prava kao i svi ostali kandidati. Ni više, ni manje! Naime, kao što su nas proteklih godina mnogi pokušali etiketirati da smo lijevi, pa desni, da smo komunistički, pa onda liberalistički, tako nam i sada spočitavaju da smo laburistički nastrojeni. Kao i uvijek dosad, sve su to bili samo pokušaji. MEĐIMURJE je u ovoj Hrvatskoj uvijek bilo nezavisno i uvijek će tako i ostati. Zato smo mnogima i trn u oku, htjeli bi nas „pod svoje“, kao neke druge. Ali to ne ide. Naša jedina stranka su naši sve brojniji čitatelji, a oni najbolje znaju kakvi smo!
A kakvi smo? Evo, prije godinu i pol dana, uoči parlamentarnih izbora, ukinuli rubriku “Pismo iz Zagreba” koju je dvadesetak godina uspješno pisao zagrebački Nedelišćanac Branko Vukšić. No, on se tada, kao osnivač Hrvatskih laburista-Stranke rada kandidirao za Sabor. Kako ne bi dolazio u sukob interesa, njegovu smo kolumnu, do završetka parlamentarnih izbora ukinuli. Oni koji su ga voljeli čitati to su shvatili i prihvatili.
Isto smo učinili i sada. Do završetka lokalnih izbora, na kojima će Branko Vukšić najvjerojatnije kandidirati za gradonačelnika Zagreba, u MEĐIMURJU neće biti njegove kolumne. Isto tako neće biti ni Marijana Belčića. On će biti odsutan iz redakcije i ni na koji način neće sudjelovati u njezinom radu.
Hoće li jedan i drugi uspjeti u svojoj nakani, mi nećemo nagađati, ali poštujemo njihove odluke, kao i oni naše. Možda jednog dana, kad izborni cirkus završi, ponovo počnu pisati za MEĐIMURJE. Tko zna!
Ivica Jurgec,
glavni urednik
MEĐIMURJA

Izvor: 3015