Arhiva 25.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:45.

Marijan Martinjaš: Ne, nisam ja na lutriji dobio 17 milijuna! Da bar jesam...

U poslovnicu Hrvatske lutrije u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu u utorak, 10. lipnja ušetao je ovih dana vjerojatno najsretniji Hrvat - Čakovčanin sa svojom suprugom koji je prije 2 tjedna osvojio Supersedmicu, odnosno vrtoglave 16,940.202,82 kune. Time se ujedno potvrdila pretpostavka da se radi o jednom, a ne o više dobitnika jer su 2 listića, koliko ih je odigrao, bili uplaćeni jedan za drugim. 

Dobitnik je uplatio 2 listića s jednakim brojevima, jedan sa slovom B, drugi sa slovom A, kako bi bio siguran u dobitak Supersedmice. Budući da je uplatio sistemski listić, s deset brojeva (120 kombinacija), osvojio je spomenuti iznos. Razumljivo, želio je ostati anoniman.

No, u Hrvatskoj lutriji otkrivaju kako je na blagajnu stigao u pratnji supruge te rekao:

- Ja igram, ali smo oboje dobitnici. Bilo je stresno gledati kako izlaze moji brojevi.

Čim su saznali za dobitak, odlučili su da će veći dio novca podijeliti rodbini te u humanitarne svrhe – kao pomoć poplavljenim područjima i svima kojima je to potrebno. U razgovoru s njima shvatili smo kako će s ovim dobitkom biti mnogo dobitnika jer kažu kako njima i ne treba više puno toga u životu, ima onih kojima je pomoć potrebnija, javili su iz Hrvatske lutrije.

Dobitnik je dodao i da će sve donacije i darovanja pokušati obaviti što je više moguće anonimno, kako bi zaštitio svoju privatnost i sačuvao mir. Ali, Loto će igrati i dalje jer mu je to velika strast i čim vidi listiće, odmah poželi zaigrati, ističe.

Marijan Martinjaš: Nisam dobitnik 

Nakon objave da se Hrvatskoj lutriji javio sretan dobitnik, krenule su priče koje su prenijeli i neki mediji - da je osvajač poznati čakovečki ugostitelj Marijan Martinjaš. No, takva nagađanja za list Međimurje Martinjaš je demantirao.

- Netko je to „provalio“ bez veze. To je apsolutna dezinformacija. Ja jesam sretan čovjek i imam milijun razloga za sreću, no, „super sedmicu“ nisam osvojio. Čak nisam ni igrao. A da kojim slučajem osvojim takav dobitak, ne bih to krio od javnosti, priznao bih. No, ponavljam, to nije slučaj, rekao nam je Martinjaš.

 

Izvor: 3086