Arhiva 16.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

MARIO ŠVENDA IMA NEOBIČNO HOBI DVORIŠTE U PALOVCU

U Palovcu, na ovećem gruntištu uz ulicu koja vodi kroz polja prema Belici Mario Švenda ima vrlo neobično hobi dvorište. Prepuno kućnih ljubimaca koji, ma ne da nisu neke prepoznatljive domaće fajte, nego su imigranti s barem pet kontinenata kugle zemaljske.
Pažnju s ulice privlače vijetnamske svinje, veprić sa svojim priležnicama i potomstvom koji prednji dio dvorišta dijele s egzotičnim vrstama gusaka (primjerice, bjelolica guska) i pataka (među njima su i indijske trkačice), poslovođa je u tom dijelu dvorišta crni ovnoliki kunić, a u drugom dijelu dvorišta glavni su psi - velika doga i tornjak i nešto dvomjesečne štenadi te kokoši među kojima dominiraju orijaške konkinkine. Sve to Mario dnevno hrani, čisti, često i carta, pa mu većina neobičnih ljubimaca na tihi poziv dolazi na ruku:
- Ovo nije baš svakodnevni hobi, što se vidi na prvi pogled. Puno je to brige, ali svatko od nas ima nekakvo svoje zadovoljstvo, a moje su zadovoljstvo te životinje. Imam i volijere s pticama, samo sad ne možemo ulaziti k njima jer sjede na gnijezdima, treba im mir... Ali, čim nova generacija ptića opernati, zovem vas! (MB)

Izvor: 2929