Arhiva 27.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Marko Čanadi preživio udar od 20.000 volti!

Četrnaestogodišnji Marko Čanadi iz Palinovca je s ocem Ivanom 1. svibnja bio na druženju ribiča u svom mjestu. Marko voli ribolov i tog je dana, kao obično, zabacio štap... No, dotaknuo žicu je žicu dalekovoda te pretrpio udar od oko 20.000 volti! Marko je rođen pod sretnom zvijezdom: preživio je gotovo nemoguću situaciju, te se vratio hobiju - ribičiji. Ponosno nam je pokazao šarana od kilogram i pol koji mu je nedavno dolijao. Sada koristi nešto kraći štap, ali ulov je i dalje dobar.
- Sjećam se svakog detalja. To je bilo kao na filmu. Okrenuo sam se prema obali da zamijenim štap. Mali sam stavio na zemlju i uzeo veliki grafitni, dug osam metara i kako sam ga podignuo, dodirnuo sam žicu dalekovoda. Ručica štapa bila mi je uprta točno u preponu.
Odjednom sam se počeo drmati, smiješno je sada reći, ali plesao sam kao John Travolta nekoliko sekundi, a onda sam poletio zrakom. Napravio sam dvostruki salto unatrag i pao u vodu. Ništa mi nije bilo, kao da se kupam, nisam osjećao bol. Zamahnuo sam nekoliko puta prema obali. Ribič do mene mi je pružio ruku i izvukao me van. Svima je bilo jasno da me stresla struja. Odmah je dotrčao i moj tata te su primijetili tragove udara struje na tijelu. Pet sekundi bio sam vodič jake struje.
Mama i tata su me brzo odvezli u bolnicu. Liječnici su sa čuđenjem gledali u aparate koji su pokazivali da nema nikakvih posljedica. Imao sam ludu sreću, to je jedino što su svi govorili – rekao je veselo Marko (za objavu fotografije i razgovora Z. Čižmešije s Markom, dobili smo odobrenje roditelja dječaka - op. Uredništva).
Zinka Čižmešija

Izvor: 3035