Arhiva 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Marko Kovač, najglumac festivala KAM

Ovogodišnji Festival kazališnih amatera u Prelogu kao najboljeg glumca iznjedrio je Marka Kovača iz Sivice, 24-godišnjeg glumca amatera Kazališne družine Štolcer. U predstavi Tarzan i svinja na posljednjoj večeri autorice Kristine Štebih tumačio je Vladu Tarzana, koji skrbi o svojoj obitelji i toliko ga uvjerljivo utjelovio da o naslovu najboljeg glumca nije bilo nikakvih dvojbi.
Kao i svi članovi Kazališne družine, i Marko je ujedno pjevač čakovečkog Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski. Pjeva drugi tenor, a glumi i recitalima bio je sklon još u osnovnoj školi.
- U Josipu Slavenskom pjevam pet godina i baš mi je ugodno jer je društvo super. Nekada sam pjevao, ali i glumio, u Osnovnoj školi Podturen. U iskazivanju umjetničkih sklonosti u osnovnoj školi važnu je ulogu imao Vladimir Novak, a kasnije u Graditeljskoj školi Emilija Kovač.
Već ste glumili u predstavama zborske družine.
- Glumio sam u Rekvijemu za žive i Idu Zrinski za koju sam na KAM-u lani dobio nagradu za glumačku minijaturu. Nagrada za Tarzana mi je izuzetno draga jer je primijećena moja interpretacija. Oduvijek volim glumiti.
UŽURBANI
TARZAN
Kako ste se pripremali za predstavu Tarzan i svinja na posljednjoj večeri?
- Moram priznati da smo se pripremali dosta užurbano. Vježbali smo po nekoliko sati, tri puta tjedno. Takav je tempo na koncu rezultirao nagradama za naše glumce, što nisam očekivao jer o tome ni ne razmišljate kad se upustite u priču.
Rekli ste da volite i glazbu.
- Sviram saksofon i gitaru. U duetu s prijateljem Dinom Debelcem, sviram na gažama.
Gdje radite?
- U Perutnini Pipo na automatizaciji procesa proizvodnje. Moj je posao kontrola pakiranja. Dobro mi je na poslu, zanimljivo, i moram reći da za moje zborske angažmane imaju puno razumijevanja, pa relativno jednostavno prilagodim sve obveze.
Kako je živjeti u Sivici?
- Dobro, mirno je, ali ja volim dinamiku. Želja mi je preseliti u Čakovec. Sad, kad je lijepo vrijeme, na posao idem biciklom, da se malo razgibam. Kad sam željan komocije, idem skuterom. Bilo bi mi jednostavnije kombinirati neke obveze kad bih stanovao u Čakovcu. Ali, polako. Za sve imam vremena.
Nešto ste vremena potrošili i na studiranje.
- Završio sam za građevinskog tehničara visokogradnje u Graditeljskoj školi i upisao građevinu na varaždinskom Veleučilištu. Odustao sam od toga jer se u tome ne vidim. Planiram upisati studij jer sam svjestan da moram trajno raditi na sebi. Možda to bude nešto srodno poslu koji sada radim, jer to me zanima.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3038