Arhiva 27.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

MARTANE: Vuzmenka u hrpi smeća!

- U proljeće tu odlažemo otpadni biljni materijal koji nam ostane preko zime, odnosno nakon proljetnog orezivanja i čišćenja, ali ima ih dosta koji to zlorabe - potužio nam se na ponašanje nekih sugrađana (a i drugih ) Josip Kovač iz Ulice Jurja Križanića u Čakovcu. Vuzmenka u ovom dijelu grada, starijem dijelu Martana, smještena je na zelenom uglu ulica Jurja Križanića i Janka Bedekovića. Josip kaže:
- Duga je tradicija to što si slažemo vuzmenku. Donedavna je sve bilo u redu, ali su pred tri godine počeli problemi. Netko je valjda vidio hrpu i pomislio da bi bilo zgodno tu baciti svoj otpad, pa je to vidio i drugi, i još neki. Sad se nered tako razmahao da se naša vuzmenka pretvorila u običnu hrpu smeća. Najčešće dođu predvečer i tu se riješe svog otpada, a komunalni redari ne svrate u ovaj dio grada baš često, pa nesavjesni nekažnjeno prave nered.
Nije nekažnjeno, ne više. Ruglo na koje nam se potužio Josip (a i neki njegovi susjedi) zabilježili smo i kamerom, ali i upozorili gradsko komunalno redarstvo. Komunalni redar Ivan Zadravec izašao je u Martane u kasnije popodnevne sate i nije morao dugo čekati - nekoliko nesavjesnih došlo je kako bi na vuzmenku bacili i ono što u nju ne spada. Odmah je izrečeno nekoliko kazni. Nekoliko onih koji su tamo donijeli biljni otpadni materijal predalo je kupone za odvoz krupnog otpada, pa će po njihov otpad u redovnom postupku doći “Čakomova” ekipa.
(d.k.)

Izvor: 2922