Arhiva 07.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Martinja u Nedelišću i Goričanu

Turistička zajednica Općine Nedelišće pred održavanjem je svog devetog izdanja Martinja u Nedelišću - u subotu, 9. studenoga. U 10 sati u dvorani Mesapa počet će program provjerene recepture. Uz krštenje mošta, vrijedne će ruke brojnih članica i članova udruga pripremiti i hladnetinu te je dati publici na kušanje, a u kuhanju će sudjelovati udruge s područja Općine Nedelišće.
Za trajanja priredbe posjetitelji će moći kušati vina nedelišćanskih vinara, ali i neskromnu ponudu tradicionalnih gastronomskih delicija.
Zanimljiv će biti i lovački štand koji će upotpuniti atraktivni lovački Rogisti, a svirat će od 11 do 13 sati. Bit će prilike i za predstavljanje proizvođača vinarske i vinogradarske opreme s područja Općine.
Središnji dio manifestacije - ceremonija krštenja mošta, planira se u podne, a vodit će ju članovi Kluba Vinoljub. U bogatom programu sudjeluje Puhački orkestar Općine Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća, Muška vokalna skupina Zrinski, Međimursko folklorno društvo Ljubljana i Puhački orkestar SVEA Zagorje iz Slovenije.
Pri kraju programa, u 15 sati bit će održano izvlačenje nagradne igre Putovnica sretnih 13, pa molimo sve sudionike da najkasnije do petka, 8. studenoga ubace svoje popunjene putovnice na za to predviđena mjesta. Ulaz je slobodan.(al)

Nogometaši udruženi u Goričkoj ligi 2013 u subotu, 9. studenoga priredit će u izletištu Zelengaj, kod Goričana svečanu martinsku večeru s kršenjem mošta.
Okupljanje nogometaša i gostiju počinje u 19 sati, u 20.30 sati počet će svečanost podjele pehara i nagrada najboljima u Goričkoj ligi 2013, a druženje uz večeru u 21.30. Početak glavne svečanosti krštenja mošta s kušanjem mladog vina, pod krilaticom Saki Goričanec pravi, rad Martinje slavi je u 23.30 sati. Najbolji gorički labudoritači pozivaju sve prijatelje i navijače Goričke lige da uveličaju veseli spektakl koji će voditi Sveti Martin Malokostanjski.(mg)

Izvor: 3054