Arhiva 12.01.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Matija Posavec i Ivica Perhoč agenti su prijevoznika Presečkog!

Član Županijske skupštine, nezavisni vijećnik Josip Posavec održao je u petak konferenciju za novinare na kojoj je dao svoje viđenje pitanja besplatnog prijevoza učenika srednjih škola. Rekao je kako je najnovije rješenje Međimurske županije o izboru najpovoljnijeg koncesionara u autobusnom prijevozu - Presečki grupe iz Krapine - prijevara.
- Najnovija prijevara i obmana aktualne županijske vlasti zove se “najpovoljnija cijena autobusnog prijevoza u Hrvatskoj”. U samo njemu razumljivoj matematici zamjenika župana Matije Posavca, 400 kuna - koliko sada košta mjesečna autobusna karta za srednjoškolce - podijeljeno s dvije jednosmjerne karte i u prosjeku 20 radnih dana mjesečno, iznosi 4,5 kuna. Umjesto višekratno najavljivane cijene dnevne jednosmjerne karte od 1 kune, cijena te karte nije ni 4,5 kuna, nego je 10 puta veća i sada iznosi 10 kuna - rekao je Posavec.
Nakon provedenog javnog natječaja u kojem je u dva kruga najprije eliminirana konkurencija međimurskih autobusnih prijevoznika, pogođena je cijena mjesečne karte od 400 kuna.
- Presečki grupa je u javnom natječaju za dnevnu jednosmjernu kartu nudila cijenu od 1 kune za relacije do 15 kilometara, a za one od 15,01 do 20 kilometara cijenu od 3 kune. Prema tome, prosječna cijena je 1,5 kuna. Sada ispada da će roditelji morati plaćati višestruko višu cijenu, a upravo njihova djeca čine 95 posto autobusnih putnika u Međimurju - naglasio je nezavisni vijećnik i još jednom ponovio kako se radi o prijevari zbog koje će roditelji subvencionirati Županiju, a ne ona njih.
Međimurcima
izbijeno 10 milijuna kuna zarade?
Posavec je ustvrdio da su međimurski autobusni prijevoznici izbačeni iz posla vrijednog gotovo 25 milijuna kuna.
- Beskrupulozno su izbačeni lokalni autobusni prijevoznici. Aktualna županijska vlast predvođena tzv. socijaldemokratima i županom Ivicom Perhočem ukinula je najvažniji socijalni program Međimurske županije koji je uvela bivša vlast. Također, ostvarenim naknadnim dogovorom, za razdoblje do sredine 2013. godine iz džepova roditelja i proračuna Županije gradova i općina u džepove Presečkog prelit će se preko 10 milijuna kuna čiste zarade - proziva Josip Posavec.
Dogovor u klijeti?
Svojedobni kreator programa besplatnog prijevoza za srednjoškolce prozvao je vodstvo Međimurske županije za dogovore uz čašicu.
- Predstavnici Međimurske županije i Antun Presečki dogovore o 25 milijuna kuna vrijednom poslu imali su u klijeti gospodina Presečkog. Tako danas imamo “besplatan” prijevoz za učenike pod nazivom subvencioniran prijevoz. On funkcionira tako da roditelji plaćaju 200 od ukupno 400 kuna cijene i tim novcem subvencioniraju Županiju. I to nakon najava o prijevozu za 1 kunu! Jesu li samo glupi i nesposobni ili pokvareni i korumpirani ili nisu na vrijeme pročitali i razumjeli zakonske propise - ustvrdio je i pitao se glasno Josip Posavec.
A. Ličanin

Izvor: 2907