Arhiva 12.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Matija Posavec kandidat za župana

Proteklog petka, točno sto dana prije izbora, Matija Posavec, predsjednik mađimurskog HNS-a i aktualni zamjenik međimurskog župana objavio je, okružen stranačkim kolegama i kolegama iz HSS-a i HSLS-a svoju kandidaturu za župana Međimurske županije.
-Počašćen sam prilikom koju sam dobio da našem Međimurju, zajedno sa svojim suradnicima i kolegama, ponudim jedan novi pogled na Međimurje. Zahvalan sam na prilici koju ću iskoristiti da ponudim jedan drugačiji koncept razvoja naše županije koja je po mnogočemu posebna. Želim Međimurje razvoja, Međimurje napretka, Međimurje sretnih ljudi. Želim Međimurje zadovoljnih i zaposlenih ljudi koji će stvarati svoje prilike, ali i koji će znati iskoristiti sve prilike koje nam se otvaraju pristupanjem naše zemlje Europskoj uniji, rekao je Posavec, dodavši da međimurski HNS nije u politici zbog vlasti, već da je i HNS-u, ali i njemu osobno, interes Međimurja na prvom mjestu.
-Za vrijeme i prilike koje nam predstoje potrebni su novi, dinamičniji i poduzetniji ljudi. Okupit ću tim mladih, ali iskusnih, obrazovanih i dinamičnih suradnika, onih koji će poticati razvoj našeg Međimurja. Svoje ću stečeno iskustvo u politici te brojne kontakte s hrvatskim regijama, ali i onima u regiji i izvan nje, iskoristiti za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta, rekao je Posavec, uz obećanje da će odmah nakon izbora krenuti u snažni zamah pripreme i kandidiranja kapitalnih projekata za fondove EU, za što će biti potrebno desetine mladih, obrazovanih i informatički pismenih ljudi. To i najava velikih projekata u cestogradnji, građevinarstvu i turizmu za Posavca su velika šansa za Međimurje. -Netko je jednom rekao kako je jedna od rijetkih stvari koje se nikada ne može vratiti – propuštena prilika. Želim iskoristiti ovu priliku, želim 20. svibnja stati pred vas, pred međimursku javnost kao peti međimurski župan, zaključio je Posavec, kojemu su podršku svojim obraćanjem dali predsjednik međimurskog HSLS-a Josip Grivec i predsjednik županijskog HSS-a Zoran Vidović. Oni će, po svemu sudeći, biti kandidati za Posavčeve zamjenike.
V.Trstenjak

Izvor: 3016