Arhiva 03.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

U SVOJE LAŽI IVKOVIĆ UVLAČI I PREMIJERKU JADRANKU KOSOR

MATIJA POSAVEC ODGOVARA NA OBJEDE VLADIMIRA IVKOVIĆA

U prošlom broju lista MEĐIMURJE objavili ste izvještaj s konferencije za novinare Vladimira Ivkovića, direktora Međimurje plina i saborskog zastupnika HDZ-a, na kojoj se on poslužio lažima kako bi ocrnio mene osobno, ali i moju obitelj. U tom naumu iskoristio je i ime premijerke Jadranke Kosor, predsjednice stranke čiji je i on član. Umjesto bilo kakve duže polemike, u deset točaka nabrojit ću njegove laži, a vama, u listu MEĐIMURJE, dostavljam dokumente koji to potvrđuju.
1. Ivković LAŽE da imam višestruku privatnu korist obavljajući funkciju zamjenika župana. Na toj funkciji sam svega 6 mjeseci.
2. Ivković LAŽE da se koristim službenim autom očeve tvrtke u privatne svrhe (dokaz prometna dozvola u kojoj se vidi da sam ja vlasnik i prije nego sam postao dožupan).
3. Ivković LAŽE da priređujem domjenke u obiteljskom poduzeću na račun Županije. Nikad se to nije dogodilo, što se vidi i iz financijske dokumentacije Međimurske županije.
4. Ivković LAŽE da se iz županijskog proračuna usmjerava novac preko NK-a Međimurje i Škole nogometa. Naime, otkako je nova vlast preuzela Županiju, NK Međimurje i Škola nogometa nisu dobili nijednu lipu iz županijskog proračuna.
5. Ivković LAŽE da sam u sukobu interesa. Nikada si neću dopustiti da budem pod nečijim utjecajem, da se upuštam u afere ili koristim poziciju za osobnu korist.
6. Ivković LAŽE da moja obitelj ugošćuje premijerku Jadranku Kosor. Premijerka je samo jednom bila u Međimurju i nije bila ni na kakvom domjenku, pogotovo ne u restoranu moga oca.
7. Ivković LAŽE o korištenju tehničkog pregleda za vozila Županije kod moje obitelji. Kao saborski zastupnik, trebao bi znati da su tehnički pregledi javna ovlast koju obavlja državna institucija (Centar za vozila Hrvatske), a ne privatno poduzeće.
8. Ivković LAŽE da sam javno komentirao njegovo zdravstveno stanje (tonski zapis postoji).
9. Ivković LAŽE da želim privatizaciju Međimurje plina. Tvrdim da Međimurje plin mora ostati u vlasništvu općina i gradova, ali sa sposobnim direktorom koji je menadžer, a ne političar koji više radi u Saboru nego u poduzeću, a tu uzima plaću.
10. Ivković LAŽE da se ikad razgovaralo o novom direktoru Međimurje plina, pa tako i o Marijanu Vargi.

Jasno je da Ivković lažima štiti krupni kapital u Međimurje plinu i interese pojedinaca, pa bi nadležne institucije trebale prekontrolirati sve ugovore, javne natječaje i nabavu u toj tvrtki.
Ipak, žalosno je da se u nedostatku pravih argumenata jedan saborski zastupnik služi lažima, izmišljotinama i uvredama. Ivković mene ne može ni za što optužiti jer nemam putra na glavi. Upravo zato, ne mogu dopustiti da se blati moja obitelj koja je sve što ima stekla poštenim i predanim radom.
Moj otac nikada u životu nije bio prozivan ni za što nezakonito i ne želim da mu se to, zbog moje političke funkcije, događa u 61. godini života.
Stoga, gospodine saborski zastupniče Ivkoviću, kako Vas nije sram? Gdje Vam je ljudskost i moral? Gledate u kamere i bezočno lažete građanima koji su Vas izabrali, i to još ispod raspela Isusa.
Matija Posavec, zamjenik župana i predsjednik
međimurskog HNS-a

ŽUPAN IVICA PERHOČ ODGOVARA
VLADIMIRU IVKOVIĆU:
Županija ni na koji način nije
poslovala s Posavčevom tvrtkom
Temeljem izjave saborskog zastupnika Vladimira Ivkovića u članku objavljenom u tjedniku MEĐIMURJE, kao župan Međimurske županije, nadležnim službama dao sam nalog da ispitaju iznesene navode o poslovanju Međimurske županije s obiteljskim poduzećem zamjenika župana i eventualnom sukobu interesa.
S obzirom da Međimurska županija ni na koji način nije poslovala sa spomenutom tvrtkom, izjave Vladimira Ivkovića najoštrije odbacujem kao tendenciozne i neistinite.
Ivan Perhoč, župan

I NOGOMETAŠI DEMANTIRAJU VLADIMIRA IVKOVIĆA
Igrači se hrane u Hotelu Park!
Na konferenciji za novinare Nogometnog kluba “Međimurje”, povodom nedavnog istupa Vladimira Ivkovića, zamolili su političare da ne miješaju njihov klub u svoja prepucavanja. Već duže vrijeme igrači se hrane u Hotelu “Park”, a ne u restoranu Auto stopa Posavec. Također ne žele da se njihov klub upotrebljava u političke svrhe.

NOGOMETNA ŠKOLA „MEĐIMURJE - ČAKOVEC“
Nikad od Županije nismo dobili ni lipu!
U vašem cijenjenom listu broj 2.848 od dana 24. 11. 2009. godine u članku „Ivković: Marijan Varga bi želio biti direktor Međimurje plina“ objavljena je izjava Vladimira Ivkovića: „Isto tako, kao dužnosnik usmjerava novac iz županijskog proračuna prema obiteljskoj firmi kroz Nogometni klub Međimurje i Školu nogometa koji kod njih primaju ugostiteljsku uslugu i obavljaju tehničke preglede vozila.“
Odlučno demantiramo da od osnutka Nogometne škole „Međimurje - Čakovec“ iz županijskog proračuna nismo primili niti lipe te da Nogometna škola nikada nije koristila ugostiteljske usluge obiteljske firme gospodina Posavca, niti je koristila usluge njihove Stanice za tehnički pregled vozila jer, na žalost, nema niti jedno vozilo.
U nadi da ćete u vašem listu objaviti demantij te da ćemo i nadalje dobro surađivati, unaprijed vam zahvaljujemo !
S osobitim poštovanjem i uz športski pozdrav,
PREDSJEDNIK
Dragutin Katalenić, dipl. iur., v.r.

Izvor: 2849