Arhiva 16.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

MDS PRVI PREDAO LISTU I POZVAO NA TURNIR ZA POMOĆ STUDENTIMA

međimurski demokratski savez na izbore za Hrvatski sabor izlazi samostalno, na njegovoj će listi svih 14 kandidata biti iz Međimurja, rekao je na konferenciji za novinare, održanoj u četvrtak, 15. listopada, Željko Pavlic, predsjednik MDS­a i prvi na listi.

Osnovni razlog samostalnog nastupa je namjera da se što jasnije i snažnije istakne zahtjev MDS­a za regionalizaciju, decentralizaciju i demokratizaciju Hrvatske, sažet u paroli “Za Regiju Međimurje!”, rekao je Pavlic. Njome se traži da Međimurje očuva svoju postojeću regionalnu autonomiju, da se Hrvatska regionalizira i podijeli na osam, pravih, snažnih, europskih regija, među kojima će biti i Međimurje. MDS traži i da se snažnom decentralizacijom, osobito fiskalnom, smanji ovisnost Međimurja i ostalih regija o centralnoj vlasti. Kriza u Hrvatskoj uvelike je uvjetovana svekolikom centralizacijom pa su regionalizacija i decentralizacija uvjet za njeno brže prevladavanje. Pavlic je dodao i da regije moraju biti i izborne jedinice, da bi se osiguralo ravnomjernu zastupljenost i Međimurja i svih ostalih hrvatskih krajeva u Saboru.

Zaigrajte belu, pomozite studentima

MDS u subotu, 17. listopada, organizira još jedan u nizu turnira u beli, iz tradicionalne akcije kojom prikuplja sredstva za fond pomoći studentima iz Međimurak. Turnir će se održati u Krčmi Kiš u Čakovcu, na uglu Trga Eugena Kvaternika i Ulice Stjepana Radića, s početkom u 17 sati. Lista natjecatelja još nije puna, oni koji vole zakartati, a k tome žele podržati pravu stvar mogu se javiti predstavnicima MDS­a na licu mjesta. Kotizacija je 50 kuna po osobi. Pobjednici će dobiti skromne nagrade, a nakon turnira je predviđeno druženje sudionika uz malu zakusku koju priprema domaćin.  

P.S.

MDS je prvi u Hrvatskoj predao listu. Danas, 16. listopada, Državnom izbornom povjerenstvu MDS je predao svoju listu za predstojeće parlamentarne izbore, za III. izbornu jedinicu. Time je prva stranka u Hrvatskoj uopće koja je predala svoju listu kandidata za ove izbore, Državnom izbornom povjerenstvu dosad je predana samo jedna manjinska nezavisna lista.

piše Dražen Kovač

Na fotografiji Željko Pavlic

Izvor: 3155