Arhiva 14.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Medalje djeci koja su sudjelovala na najviše kampova

U Zajednici sportova Grada Čakovca uspješno, već desetu godinu za redom, provode tijekom ljetnih školskih praznika tradicionalnu, općepriznatu akciju organizacije sportskih kampova mladih – „Svaki tjedan sport jedan“.Ove je godine tijekom 10 tjedana školskih praznika u 19 kampova i isto toliko sportova sudjelovalo 400 djece s ukupno zabilježenih 1494 sudjelovanja. Čakovečki primjer preuzele su mnoge sredine, zanimaju se za takav vid organizacije i van Hrvatske. A onima koji su sudjelovali u najviše kampova podijeljene su medalje. Svečanost je održana u prostorima čakovečkih bazena pored nedavno otvorenog adrenalinskog parka, još jednog sportsko-rekreativnog sadržaja grada Čakovca. 

 

Svečanost dodjele održana je pored nedavno otvorenog adrenalinskog parka, još jedno sportsko-rekreativnog sadržaja u našem gradu. Kako je rekao predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Bojan Ružić, ovaj projekt pokrenut je 2005. godine, s ciljem da se djeci tijekom ljeta omogući kontinuirano bavljenje sportskim aktivnostima. Naime, u to doba godine prestaju treninzi, te škole nemaju organizirane vanškolske aktivnosti. Također, kampove u većini koriste djeca koja se tijekom godine ne bave sportskim aktivnostima, tako da ovaj projekt ima i edukativnu funkciju.

 

"Čakovec je grad prijatelj djece i razvijena sportska sredina, te je potiče razvoj svakog oblika sportskih aktivnosti. Drago mi je da se tako velik broj djece uključuje u sportske kampove, te vjerujem da će neki od njih u budućnosti biti i uspješni sportaši, poput Filipa Udea. Grad uvijek potiče i podržava ovakve projekte, a po tome smo među prvima u Hrvatskoj.", rekao je, među ostalim, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. "Ovaj projekt važan je i zbog toga što djeci ispunjava slobodno vrijeme tijekom praznika, te ih tako odvaja od računala, ali i ulice.", naglasio je Kovač.

 

Medalje su dobili Andrija Palašek za 8 sudjelovanja u kampovima, Janja Debelec za 9, Matija Bujanić za 10, Anita i Andrijana Ignac 11, a Bruno Halabarec, Mak Žerjav, Antonio Vuk, Lovro Košir i Niko Blažić za 12 sudjelovanja u kampovima. Osim medalja, dobili su i dvije ulaznice za Gradske bazene "Marija Ružić", te poseban poklon, besplatno probu Adrenalinskog parka, poklon Gradskog poduzeća "Ekom".

 

Izvor: 3103