Arhiva 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Medalje inovatorima

Na završnoj svečanosti 38. hrvatskog salona inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA i 9. izložbe inovacija, prototipova i studentskih planova BUDI UZOR, u dvorani Zagrebačkog velesajma dodijeljene su nagrade najistaknutijim hrvatskim inovatorima. Među njima su članovi Udruge inovatora Međimurja INOMA Čakovec predstavili devet izložaka i osvojili tri brončana odličja - jedno srebrno i dva zlata, uz posebnu nagradu INOVE i Qatara.
Tako su u kategoriji brončanih odličja nagrade pripale Valentinu Vražiću iz Donjeg Kraljevca za dizajn Stol i stolci, Dejanu Levačiću iz Čakovca za patent Ručke za kolica i samostalnom slikaru iz Šenkovca Ivanu Šebestijanu za autorski rad Ciklus slika.
U kategoriji srebra nagrada je pripala Rudolfu Pivaru iz Nedelišća za inovaciju Peć za centralno grijanje. Zlatno odličje pripalo je Damiru Perčiću, Matija Trupković i Ivanu Trupkoviću iz Brezja za dizajn Reljefna obloga.
Zlato je dobio i Darko Dobošić iz Čakovca za patent Detektor krvi koji je osvojio još i visoku nagradu INOVA za najbolji hrvatski izložak, kao i priznanje Quatara.
Na izložbi su nastupila još dva naša inovatora: Ignac Peras iz Čakovca s dizajnom Sry meru piramidom i Zvonimir Dolenec iz Preloga s patentom Podizača kontejnera za smeće koji su također imali kontakte sa zainteresiranim kupcima.
Praktičnu edukaciju 3D dizjna posjetiteljima je održao Vladimir Sever iz Preloga.
Na ovoj, dosad najvećoj, izložbi inovacija predstavljeno je 550 inovacija.

Izvor: 3060