Arhiva 07.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

MEĐIMURCI NA SVEUČILIŠTU U ZAGREBU - PREDSTAVLJAMO DOBITNIKE REKTOROVE NAGRADE

Dobitnici Rektorove nagrade i Posebne Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu predmet su našeg pisanja u tiskanom izdanju pa smo tako već predstavili Ivanu Fileš iz Macinca i Tihomira Vrbanca iz Mačkovca. U aktualnom broju predstavljamo Dunju Kosi iz Totovca.

Ivana Fileš i njezin kolega Marko Tomljanović, s Farmaceutsko-biotehnološkog fakulteta nagrađeni su za za rad "Serumske aktivnosti enzima 5'-nukleotidaze, adenozin-deaminaze i dipeptidil-peptidaze IV u osoba oboljelih od fibromialgije" u području biomedicine i zdravstva.

Rektorova nagrada u području umjetnosti dodijeljena je Tihomiru Vrbancu iz Mačkovca, studentu Akademije dramske umjetnosti za film "Šake". Upravo je o tom filmu, studiranju i aktualnom radu T. Vrbanca riječ u našem aktualnom tiskanom izdanju. U tjednima pred nama objavljujemo i razgovore s drugim dobitnicima.

Dunja Kosi je Rektorovu nagradu dobila za rad "Put bez povratka - integracija azilanata i stranaca pod supsidijarnom zaštitom u hrvatsko društvo". Intervju s mladom pravnicom čitajte u ovotjednom izdanju Međimurja. (al)