Arhiva 25.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

MEĐIMURJE-BETON: Radnici i dalje u štrajku

Prvi pokušaj predstečajne nagodbe za tvrtku Međimurje beton, koja je u Ministarstvu financija održana u ponedjeljak, 15. travnja, propao je zbog protivljenja Ministarstva.
Ono, naime, u troškovima predstečajne nagodbe sudjeluje s 52 posto, tako da se stečaj nakon odbijanja Ministarstva činio kao jedina mogućnost. Međutim, tvrtki je dato još osam dana da nadopuni plan restrukturiranja i dostavi ga Ministarstvu financija na uvid. To je i učinjeno, pa se čeka kad će FINA objaviti novi datum kada se moraju okupiti svi vjerovnici i ponovo glasati o predstečajnoj nagodbi.
U slučaju da propadne i ovaj pokušaj nagodbe, Međimurje beton će u stečaj.
Trgovački sud postavit će stečajnog upravitelja koji će, nakon što izvrši uvid u poslovanje, radnicima dati otkazni rok od 30 dana i uputiti ih na burzu.
Radnici će imati pravo na tri minimalne plaće i 50 posto otpremnine, što će im isplatiti Agencija za osiguranje radničkih potraživanja.
Radnici Međimurje betona već su drugi mjesec u štrajku, bez bilo kakvih prihoda, tako da je i dolazak u tvrtku u kojoj moraju biti za vrijeme štrajka sve teži jer više nemaju za prijevoz niti za hranu.
V.Trstenjak

Izvor: 3026