Arhiva 05.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 20.02.2017. 07:40.

Međimurje će biti ključ predstojećih parlamentarnih izbora

Međimurje će biti ključ predstojećih parlamentarnih izbora i Zagreb to mora imati na umu

Unatoč lošem i hladnom vremenu, snijegu koji je uporno padao dobar dio dana 05. veljače je u prepunoj dvorani Zrinski zgrade Scheier pred gotovo 150  prisutnih članova izaslanika svih podružnica HNS-a s područja Međimurske županije održana redovna Izvještajna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati Međimurja na kojoj je njen predsjednik Matija Posavec predao izvješće o radu u proteklih godinu dana, ali i najavio planove za razdoblje koje nam dolazi. Koliko je bitno Međimurje i samome HNS-u je potvrdio i dolazak predsjednice te prve potpredsjednice Vlade RH te ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić koja se unatoč brojnim obvezama odazvala pozivu županijskog čelništva. 

Kako se Međimurci uvijek trude biti drugačiji od ostatka Hrvatske i ovom prilikom je Matija Posavec iznenadio prisutne te je putem 12-minutnog filma kroz priloge različitih televizijskih kuća predstavio odrađene projekte. “Kao i uvijek do sada uvodimo nove standarde, kako u samom odnosu prema radu, poslu, projektima tako i odnosu prema članstvu. Uvijek težimo boljem, kvalitetnijem jer to je sastavni dio razmišljanja i načina funkcioniranja svakog Međimurca.“ – u svom je obraćanju istaknuo Matija Posavec te istaknuo da su upravo ti odrađeni projekti oni kojima se Međimurje ne samo u Hrvatskoj nego i cijeloj regiji pozicioniralo kao županija čiji put treba slijediti. “Sve što ste vidjeli u ovom filmu nam pokazuje, dokazuje ne samo da smo na dobrom putu nego da ukoliko postoji volja, želja postoji i način te da isprikama unatoč općedruštvenoj i gospodarskoj situaciji nema mjesta. Tako smo zajedno uspjeli olakšati život stotinama obitelji diljem Međimurja, otvorili smo im širom vrata Županije i poslali jasnu poruku da smo tu za njih.“ – zaključio je Posavec, ali i iskoristio prisutnost predsjednice Pusić te pozvao Vladu RH na još bolju suradnju te veću podršku međimurskim kapitalnim projektima. “Nikada ne smijemo biti u potpunosti zadovoljni, a posebice ne kada znamo da s nekim projektima koje nam može riješiti jedino Vlada još uvijek stojimo na mjestu, ne mičemo se niti milimetra. Međimurje je pokazalo i na nedavnim predsjedničkim izborima da je mjesto sigurne potpore lijevog centra te da će biti jedan od ključeva uspješnih rezultata nadolazećih parlamentarnih izbora. Zagreb to mora imati na umu.“ – zaključio je Posavec te se zahvalio svim članovima na izuzetnoj podršci koju dobiva svakodnevno, a ne samo prigodno na okupljanjima poput ove Izvještajne skupštine. “To je dokaz našeg jedinstva, ali i poruka svima koji toliko iščekuju naš nestanak. To se nikada neće dogoditi.“ – rekao je Posavec.

“Sve što smo večeras čuli, odrađeni projekti kao i najave za slijedećih godinu dana su zasigurno potvrda snage HNS-a u Međimurju. Svaka je stranka jaka koliko je jako njeno članstvo i zato se na sve vas večeras tu prisutne nikada ne smije zaboraviti. To je put kojim dižemo stranku ne samo u Međimurju nego i uspjevamo kontinuirano poboljšavati rezultate u Osijeku, Dubrovniku, Rijeci i Splitu.“ – rekla je Vesna Pusić te istaknula da je Međimurje bilo te će ostati utvrda HNS-a što se posebice potvrdilo u posljednjih godinu dana. “Na međimurskim projektima se sustavno radi i rezultati će doći. To nije pitanje volje već samo vremena.“ – zaključila je Pusić kratko se osvrnuvši na probleme oko duga bolnice, ali i prostora vojarne za kojeg Županija jedina u Hrvatskoj mora izdvojiti preko 8 milijuna kuna za izgradnju novih skladišta MORH-u u Slunju. “Oko preuzimanja duga bolnice je sve dogovoreno već prije, iznalazi se model koji je prihvatljiv svim stranama, a pri tome prvenstveno mislim na uključena ministarstva. Svjesna sam da je sada već prošlo dosta vremena, ali očekujem skoro rješavanje ove situacije.“ – izjavila je Pusić te istaknula da je s druge strane pitanje prostora vojarne nešto što iziskuje dodatne napore. “No, i tu zajedno s Matijom radimo ne bi li se pomaknuli prema prihvatljivom rješenju prvenstveno za Međimurje.“ – zaključila je Pusić.

Izvor: 3123