Arhiva 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Međimurju 550 tisuća kuna

Općinama Orehovica, Goričan, Selnica, Dekanovec, Šenkovec, Belica Strahoninec, Pribislavec, Vratišinec i Donji Vidovec dodijeljeno je 550 tisuća kuna za financiranje projekata iz domene komunalnog gospodarstva. Novac je dodijelilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a radi se o aktivnostima koje bi trebale pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave. 

Najviše novca, 80 tisuća kuna dobit će Općina Orehovica za održavanje groblja, odnosno, izgradnju pješačkih staza na mjesnom groblju. 

Po 70 tisuća kuna dodijeljeno je Općini Selnica za proširenje i rekonstrukciju javne rasvjete, Šenkovcu za izgradnju pješačko-biciklističke staze, Belici za izgradnju ograde te parkirališta na groblju, Pribislavcu za izgradnju dječjeg igrališta te Vratišincu za postavljanje nadstrešnice u sklopu mrtvačnice.

Općini Goričan pripada 40 tisuća kuna za održavanje i navoz nerazvrstanih cesta. Za izradu geodetskih elaborata za nerazvrstane ceste Općini Donji Vidovec odobreno je 30 tisuća kuna, baš kao i Strahonincu, za izradu geodetskog projekta za stambenu zonu. Preostalih 20 tisuća kuna ide Općini Dekanovec za nabavku traktorske kosilice za održavanje javnih zelenih površina.

- Još jedanput pokazujemo i dokazujemo da izjave kako nema spremnih projekata u općinama i gradovima ne stoje. Međimurje je spremno za svaki natječaj u svakom trenutku, a ovih novih deset projekata koje je podržalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja svakako je potvrda tome, komentirao je župan Matija Posavec dodijeljena sredstva. (vt)

Izvor: 3092