Arhiva 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA: Nova pročelnička ekipa

Proteklog su petka župan Matija Posavec i zamjenici Sandra Herman i Zoran Vidović na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare predstavili svoju novu pročelničku ekipu. Pročelnici pet upravnih odjela Međimurske županije izabrani su na natječaju provedenom u studenome i prosincu.
Na svojim dosadašnjim pročelničkim pozicijama ostali su Doris Srnec, dipl. iur., pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i opće poslove, Stjepan Baranašić, dipl. ing. građ., pročelnik UO-a za prostorno uređenje i zaštitu okoliša i mr. sc. Vesna Haluga, pročelnica UO-a za gospodarske djelatnosti. Osim dosadašnjih, od 1. siječnja na dužnost su stupila i dva nova pročelnika, Alen Kajmović, mag. pedagogije i sociologije, iz Šenkovca novi je pročelnik Upravnog odjela za poslove župana. Kajmović je na tom mjestu zamijenio dosadašnjeg pročelnika Davida Vugrinca koji se nije niti natjecao za to radno mjesto.
Drugo županovo pojačanje je Branko Sušec, prof., iz Orehovice, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Sušec je zamijenio dosadašnju pročelnicu Sonju Tošić-Grlač. I Vugrinec i Tošić-Grlač ostaju zaposleni u Županiji. Oba nova pročelnika ugledni su članovi HNS-a, a u petak su se predstavili novinarima. Kajmović je ranije radio u prosvjeti, a do sada je radio kao pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Šenkovec. Kajmović je i glasnogovornik međimurskog HNS-a, a vodio je i predizbornu kampanju aktualnog župana koji mu je “prepustio” mjesto člana u NO-u Narodnih novina. Oni koji ga poznaju kažu da je izuzetno radišan i pouzdan suradnik. Branko Sušec dugo je godina u prosvjeti, prvo kao profesor, a zatim kao ravnatelj OŠ Orehovica. Također je neko vrijeme bio i glasnogovornik PU međimurske. Sušecov UO objedinjuje prosvjetu, zdravstvo, socijalu, sport i kulturu.
Kao što je župan Posavec i obećao na početku mandata, broj upravnih odjela u Međimurskoj županiji smanjio je s devet na pet. Broj zaposlenih ostao je isti, ali je zato, objedinjavanjem odjela, porastao obim poslova. Posavec je tako, punih sedam mjeseci od izbora, konačno oformio ekipu po vlastitom izboru.
V.Trstenjak

Izvor: 3063