Arhiva 21.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

MEĐIMURSKI HDZ O ISTUPU ŽUPANA MATIJE POSAVCA, ALI I ČELNIKA ČAKOVEKOG HDZ-a

Darko Horvat: HDZ-ova Vlada je u Međimursku županiju investirala 7 puta više nego aktualna, a tada je na čelu Županije bio jedan drugi, drugačiji Posavec. Mandat Sunčane Glavak nitko neće dovoditi u pitanje, a o posljedicama za Tomislava Novinščaka odlučit će vrh stranke. Cjelovito izvješće s pressice čitajte u našem tiskanom izdanju 25. svibnja, ovdje donosimo detalje.

- Sa županom Matijom Posavcem ne mogu polemizirati jer kad vidim što on radi, s kim sjeda i pije kavu, jednostavno ne znam njegov politički identitet. Je li on trenutno dio političke opcije koja se zove HNS ili novonastale na čelu koje je gospodin Čačić, a dobila je epitet reformista - pojma nemam - kazao je na danas održanoj pressici predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Međimurja Darko Horvat.

Reagirao je time na intervju sa županom Posavcem koji smo objavili u ovotjednom izdanju Lista Međimurje. Podsjetimo, Posavec je tom prilikom kazao kako se "Horvat ne snalazi u politici" te da je "u vrijeme dok je on bio dio Vlade Ive Sanadera jedino Međimurskoj županiji nametnuta obveza od 10.000.000 kuna kao naknada za bivše vojne objekte koje je Vlada ustupila Županiji".

 

Jedan drugi i drugačiji Posavec

- Upravo je Matija Posavec u vrijeme dok je bio zamjenik SDP-ovog župana odlučio da se prestanu plaćati obveze. To je produciralo zatezne kamate i zato dug raste. Kad on govori o doprinosu i investicijama države na prostoru Međimurske županije, dok spominje apsolutni iznos sredstava dospjelih kroz različite fondove i programe u naš kraj, samo bih ga podsjetio da je to 7 puta manje od onoga što je HDZ-ova Vlada investirala u Međimursku županiju od 2007. do 2011. godine. Tada je HDZ u Županiji bio u koaliciji s HNS-om, ali s drugačijim HNS-om koji je vodio jedan drugi i drugačiji Posavec - naglasio je Horvat.

 

Svoji o svome

Horvat se, ali tek na traženje novinara, osvrnuo i na prošlotjedni istup svog stranačkog kolege - predsjednika čakovečkog HDZ-a Tomislava Novinščaka. Potonji je, premda se u kuloarima o tome govori već duže vrijeme, prvi puta javno progovorio o svom sukobu, odnosno netrpeljivosti sa stranačkim kolegom i bivšim čakovečkim gradskim vijećnikom Željkom Jakopcem. Podsjetimo, na nedavnoj konferenciji za novinare (rame uz rame s Darkom Horvatom) Novinščak je kazao da "frontman nekadašnjeg HDZ-a i najbliskiji prijatelj još kratko uvažene saborske zastupnice gospođe Glavak, nekim čudom uspijeva u odgađanju presude Vrhovnog časnog suda u Zagrebu, iako su ga 2 neovisna stranačka suda u 2 navrata jednoglasno radi njegovih nedjela izbacila iz stranke".

- Nespretna izjava izrečena s ovog mjesta elaborirana je i dostavljena stranačkom vodstvu u Zagrebu. Čekamo i očekujemo reakciju vrha stranke i do tada ne želimo prejudicirati bilo kakve odluke. U tom je trenutku u pitanje bio doveden saborski mandat Sunčane Glavak u 3. izbornoj jedinici. Ona je saborska zastupnica i njezin mandat nitko neće dovoditi u pitanje. Ona ima moju i punu podršku Županijske organizacije i puno šire. Zaključili smo da je doktor Novinščak iskočio iz konteksta i prešao granicu dobre političke komunikacije. Porazgovarat ćemo kad se vrati, trenutno je na jednom stručnom skupu u Nizozemskoj. Kako će se cijela stvar raspetljati i hoće li biti posljedica - pričekajmo da vidimo - prokomentirao je Horvat.

I zastupnica Sunčana Glavak prisustvovala je pressici. Ona je tek kratko kazala da je "dobra politička komunikacija najvažnija u politici te da se o svemu ostalom može odlučivati jedino sukladno statutarnim odredbama stranke što očekuje da će tako i biti".

Povod pressici HDZ-a Međimurske županije je intervju Matije Posavca našem tjedniku objavljen 18. svibnja. Dijelove intervjua možete pročitati ovdje.

Izvor: 3134