Arhiva 28.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

MEĐIMURSKI OBRTNICI U POSJETU SAJMU GOSPODARSTVA U MOSTARU

Međimursko obrtništvo imalo je jaku reprezentaciju na 13. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2010. koji je održan od 13. do 17. travnja. Posjetiteljima se predstavilo dvadeset međimurskih izlagača. Izlagalo je 16 obrtnika: Lamela, strojobravarski obrt iz Gornje Dubrave, Strojarstvo Branilović iz Čakovca, Bačvarija Srnec iz Nedelišća, Ferrum - strojobravarski obrt iz Vrhovljana, Elektro-Novak iz Gornjeg Hrašćana, Liming - metalna galanterija iz Nedelišća, Auto-Krika-Cerade iz Nedelišća, Stolarija, trgovina i pilana Rusak iz Donje Dubrave, Strojometal iz Mačkovca, Bačvarija Pozvek iz Dunj-kovca, Pahek Alatnica iz Čakovca, Stolarija Ki-
kelj iz Čakovca, Megametal, proizvodnja strojeva i uređaja iz Nedelišća, Restoran Prepelica iz Otoka, ISM Vage-Buković iz Donjeg Mihaljevca i Stolarska radionica Serec iz Nedelišća. Uz njih su štandom bile predstavljene i Obrtnička komora, kao i Međimurska županija, a kao gosti i Turistička zajednica Međimurske županije i Turistički klaster Sve se tu najde med Murom i Dravom. Uz sajam su održani i poslovni susreti naših obrtnika s tamošnjim kolegama, a i nekim većim tvrtkama. Obrtnička komora Međimurske županije susrete je pripremila uz pomoć kolega iz Obrtničke komore Hercegovačko-neretvanske županije i generalnog konzula Republike Hrvatske u Mostaru Velimira Pleše. S hercegovačke strane, na sastanku je bilo tridesetak potencijalnih, ali i nekih već dugogodišnjih poslovnih partnera naših obrtnika. Predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Slavko Faltak zadovoljan je ishodom sajma i susreta:
- Našim smo obrtnicima široko otvorili vrata ovog dijela Bosne i Hercegovine. Predstavili smo se na novom tržištu s obrtnicima ciljanih djelatnosti i bili izvanredno prihvaćeni. Posebno zahvaljujem našem konzulu. g. Pleši na pomoći koju nam je u tome pružio. Zahvaljujući nekim vrijednim obrtnicima, međimursko obrtništvo već ima odličan renome, i to moramo iskoristiti. Vjerujem da su i nastup na sajmu i poslovni susret početak dugoročno uspješne suradnje.
Predsjednik tamošnje Obrtničke komore Vinko Bevanda ocijenio je da obrtnici Hercegovačko-neretvanske županije od prijatelja iz Međimurja mogu mnogo naučiti jer je u Međimurju komorski sustav jako razvijen i ima dugogodišnju tradiciju. Područje ove komore uglavnom je uslužno, ali ima velik potencijal za proizvodnju, što daje i mogućnosti za suradnju, rekao je. Nakon sajma, generalni konzul Velimir Pleša primio je međimurske obrtnike u prostorijama konzulata. Obećao im je svu pomoć, i osobnu i drugih djelatnika konzulata, kad dođe do realizacije poslova. Završilo je u opuštenijem tonu. Naše je obrtnike u obilasku grada upoznao s njegovim znamenitostima i specifičnostima.(r)

Izvor: 2870