Arhiva 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Međimurski turizam na biciklistički način

Turistička zajednica Međimurske županije, Međimurska županija i Udruga za kulturu stola G.E.T. (Gastronomija, enologija i turizam) organizatori su biciklističke utrke Ciklo G.E.T. Tour koja će se voziti u subotu, 28. rujna u našem brdskom dijelu.
- Da bi se po brdskom dijelu odvozila dionica duga 37 kilometara, biciklistima jest potrebna određena fizička sprema, ali trebat će im i znanje - ističe predsjednik Biciklističkog kluba Mura Nenad Ciglar koji je surađivao u formiranju rute utrke. Start je u 10 sati ispred Puba Potkova u Toplicama Sveti Martin gdje se obavlja registracija sudionika i uplaćuje kotizacija od 50 kuna po osobi (uključuje ručak s pićem na završnoj fešti). Sudionici utrke Ciklo G.E.T. Tour će stajati na kontrolnim točkama gdje će moći obnoviti energiju. Stajat će se u OPG-u Hažić u Jurovčaku, Vinskoj kući Kocjan u Štrigovi, restoranu Terbotz u Železnoj Gori - svugdje uz degustaciju vina, zatim OPG-u Šardi u Črečanu uz degustaciju meda te u restoranu Međimurski dvori na degustaciji međimurske gibanice.
Na svim tim punktovima se postavljaju i nagradna pitanja te se za točan odgovor dobiva zeleni, a za netočan crveni žig u natjecateljskoj knjižici.
- Cikloturizam je u velikoj ekspanziji i postoji potreba da se takvim turistima, osim samih staza, ponudi nešto novo. Cikloturisti tragaju za novim destinacijama i uživaju u svakom ponuđenom doživljaju, a Turistička zajednica Međimurske županije na ovom obliku turizma već dulje vrijeme radi - istaknula je dožupanica Sandra Herman. Tajnik TZMŽ-a Rudi Grula ističe da se rezultati rada na biciklističkim stazama u Međimurju već vide jer je cikloturista već sada prepoznatljiv broj, no značajniji rezultati tek predstoje.
Silvija Munda iz Udruge G.E.T. dodaje podatak da će utrka biti prikazana na regionalnim televizijama u okviru turističke emisije koju ta udruga priprema.
Aleksandra Ličanin

Prijavite se za utrku
Sudionici utrke Ciklo G.E.T. Tour se moraju prijaviti za sudjelovanje. Predprijave se primaju putem adrese elektronske pošte info@tzm.hr ili na broj telefona 390 191. Prijave će se primati na startu u Toplicama Sveti Martin. Biciklisti mogu biti svih dobi, ali solidne fizičke spreme s obzirom na zatjevnu konfiguraciju terena kojim prolazi 37 kilometara duga staza. (al)

Izvor: 3047