Arhiva 13.07.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

Međimurski vinski gulaš najbolji u centru svijeta

U LUDBREGU ODRŽANO ŠESTO PO REDU NATJECANJE „NOVINARSKI KOTLIĆ“

Na središnjem gradskom trgu u Ludbregu u subotu, 3. srpnja održan je Cajnger plac, nova ludbreška ljetna manifestacija.
No, nije sve bilo potpuno novo, naime, održan je i već dobro poznat Novinarski kotlić u centru svijeta. Dvanaest ekipa iz uredništava s područja sjeverozapadne Hrvatske natjecalo se u kuhanju vinskog gulaša. Za kuhanje su novinari imali dva sata vremena, a svaka ekipa gulašu je dala svoj «štih» pažljivo odabranim začinima. Prema odluci ocjenjivačkog suda, nabolji gulaš pripremila je novinarska ekipa Lista MEĐIMURJE iz Čakovca kojoj je pripala i prva nagrada. Naša ekipa, već po običaju, bila je u sastavu Ivica Jurgec i Tomislav Horvat, a nastupila je četvrti put. Ovo je drugi put da osvaja prvo mjesto.
Od međimurskih medija, na Novinarski kotlić ekipu je poslao i Radio Međimurje iz Kotoribe u sastavu Martina Krušelj, Alen Fuš i Zdravko Fundak. I oni su svojom razigranošću uveseljavali natjecatelje i gledatelje, a već iduće godini mogli bi biti najbolji kuhari. Po prvi put, kuhala je i međimurska glazbeno-pjesnička ekipa Franjo Mesarić–Frenki i Željko Pokupec–Šero.
Organizatori Novinarskog kotlića i ove su godine bili Pučko otvoreno učilište “Dragutin Novak”i Turistička zajednica Grada Ludbrega, a ono što ovu priredbu izdvaja od sličnih je izuzetna gostoljubivost te visoka razina profesionalnosti i ozbiljan pristup poslu. Natjecanje u kuhanju vinskog gulaša otvorio je gradonačelnik Ludbrega Marijan Krobot, dok su podjelu nagrada i prigodnih poklona odradili dogradonačelnik Božidar Hajsok (koji je bio predsjednik ocjenjivača) te uvijek dobro raspoložen Branko Dijanošić, direktor Pučkog otvorenog učilišta. U organizaciji se istaknuo i nezaobilazan Ivica Kolmar.
Sudeći po brzom pražnjenju svih kotlića, čini se da se nijedan gulaš nije mogao odbaciti.
Osim u vinskom gulašu, posjetitelji su mogli uživati i u brojnim drugim zanimljivostima koje je krasila prva subota Cajnger placa. Pregršt izlagača, igraonica za najmlađe, vožnja u kočiji i glazba tamburaša samo su dio šarolike ponude te manifestacije. Zabava je na trgu potrajala do kasnih večernjih sati. Čini se da su organizatori uspjeli ostvariti svoj cilj jer trg je uistinu oživio (gu)

Izvor: 2881