Arhiva 16.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

MEĐIMURSKO GOSTUVAJE U HAMBURGU

Kada su, prije više od 30 godina, Marija i Ivan Kolarić iz Palovca otišli u daleki Hamburg na privremeni rad, vjerojatno nisu ni pomislili da će njihova kćerka Kornelija tamo krenuti u bračne vode.
Prije dva tjedna vječnu ljubav i život u dobru i zlu obećala je svom izabraniku Domagoju Damjanoviću. Bračne zavjete mladenci su, pred velikim brojem uzvanika, izmijenili u Katedrali sv. Ane u Hamburgu. Nakon vjenčanja, svadbeno veselje nastavljeno je u obližnjem hotelu, a među mnogobrojnim svatovima posebno se isticala grupa Međimuraca. Naime, bračni par Kolarić organizirao je prijevoz autobusom za svoje goste iz Međimurja, uglavnom iz Male Subotice i Palovca.
Također, svima njima bio je osiguran i smještaju u hotelu u Hamburgu tijekom cijelog tog vikenda. Svati iz Međimurja svojim su se domaćinima odužili pravim međimurskim gostuvajem i domaćom glazbom.
Svirala je grupa VIBRA pod vodstvom Krunoslava Lajtmana, dok je starešina Mladen Križaić, bivši dožupan, vodio brigu da cijelo gostuvaje prođe po starim međimurskim običajima. Veseljem, pjesmom i plesom Međimurci su zadivili sve ostale uzvanike, a mladencima priredili slavlje koje će dugo pamtiti. Inače, Kornelija i Domagoj vrlo su aktivni u katoličkoj misiji u kojoj su se upoznali, a nakon medenog mjeseca, mladi liječnici odlaze u Freiburg u kojem stanuju i rade u tamošnjoj bolnici.
Valentin Šipuš

Izvor: 2890