Arhiva 20.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE: "Konačno" zaposlen i dekaničin sin!?

U ožujku ove godine naš je tjednik javljao o održanom nastupnom predavanju Nenada Breslauera za nastavno zvanje predavača u znanstvenom području Tehničkih znanosti, polje Računarstvo, na Varaždinskom veleučilištu (sada Sveučilište Sjever u Varaždinu).

Intrigirala je tada vijest kako se radi o učitelju primarnog obrazovanja s diplomom Učiteljskog fakulteta u Čakovcu i sinu dekanice Međimurskog veleučilišta Čakovec Nevenke Breslauer. Tome smo pridružili podatak da je MEV u tim danima natječajem tražio predavača upravo za područje Tehničkih znanosti.

U izjavi za list Međimurje dekanica nam je tada pojasnila da je tema doktorskog studija njezina sina Nenada upravo iz polja Računarstva i da je na Varaždinskom veleučilištu kao vanjski suradnik održavao vježbe iz kolegija Primjena računala.

Netom nakon našeg pisanja u listu Međimurje, Upravno vijeće MEV-a na svojoj se sjednici bavilo ovim pitanjem, preciznije pitanjem natječaja za radno mjesto predavača za područje Tehničkih znanosti, polje Računarstvo.

Kuloari Veleučilišta tada su govorili da je radno mjesto namijenjeno Nenadu Breslaueru. Međutim, natječaj je poništen, a dekanica Nevenka Breslauer Državnom odvjetništvu prijavila je nestanak određenih dokumenata povezanih s njezinim sinom koji se također javio na natječaj. Povedena je kriminalistička obrada, a je li završila i što je pokazala - još uvijek je nepoznato (i) Upravnom vijeću MEV-a. Natječaj za radno mjesto predavača u području Tehničkih znanosti, polje Računarstvo, grana Informacijski sustavi, ponovljen je, a posao je dobio Nenad Breslauer. S 1. kolovozom počeo je njegov radni odnos na MEV-u u svojstvu predavača. Saznajemo da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nije imalo prigovor na takvu odluku. I sve je po zakonu.

Ima li nepotizma? Pitanje je to za Skupštinu Međimurske županije kao osnivača ustanove i Upravno vijeće MEV-a. Stručno vijeće MEV-a o toj temi zacijelo neće raspravljati jer ono u okviru svog djelokruga rada donosi i odluke o zapošljavanju u nastavnom dijelu.

Aleksandra Ličanin

Izvor: 3093