Arhiva 25.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

MEF: Alki Vuici Grand Prix

Za pjesmu koju je, prije nego je uglazbljena, Hrvatsko društvo književnika proglasilo najljepšom neobjavljenom ljubavnom pjesmom Alka Vuica u petak je u Čakovcu primila Grand Prix Međimurskog festivala zabavne glazbe. Skladba Ti si kriv time je ukupna pobjednica festivala na kojem se predstavilo šesnaest izvođača.
Dvorana Graditeljske škole publikom je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a s pozornice su uživo otpjevane zvučne pjesme. Sve je počelo glazbeno-scenskim prikazom Međimurje malo zeleno članova glazbene radionice čakovečke Gimnazije pod vodstvom Damira Rodigera i voditeljskom najavom Melite Hrengek i Mirka Fodora. O tome tko će od izvođača i autora primiti nagrade u više kategorija odlučivao je tročlani žiri u sastavu Vladimir Kočiš Zec, Mišo Doležal i Vladimir Delač.
Najbolja pjesma MEF-a je Znam ja gdje je Čakovec koju je otpjevao Zvone Bohem. Odlukom slušatelja radijskih postaja i internetske publike najboljom pjesmom proglašena je Tekla voda studena Sanje Trumbić i ženske vokalne skupine Grlice iz Svetog Martina na Muri. Najbolju je glazbu skladao Marko Bujanović za pjesmu Prorekli me, a otpjevale su je Gazde.
Najbolji je aranžman imao Josip Miani Pipi za pjesmu koju je izvela Karma - Točno u ponoć. Nagradu za najbolji tekst primila je Sonja Buljan. Napisala je pjesmu Kada zvijezda padne s neba, a otpjevala ju je Nuša Derenda.
Lidija, Suzana i Žiga
Nagradu za najbolju izvedbu primio je naš Mirko Švenda Žiga. Pjevao je Zapopevaj si i na dugotrajan aplauz ponukao cijelu dvoranu. Suzana Herceg iz Nedelišća pjevala je pjesmu Što ću tebi ja i u konačnici osvojila nagradu za novog izvođača.
Tradicionalno priznanje za poseban doprinos hrvatskoj glazbi, koju MEF dodjeljuje zaslužnim Međimurcima, primila je kantautorica Lidija Bajuk.Nastupili su još Vlado Kalember s Usne moje zovu ime tvoje, Lidija Bačić s pjesmom Ako te ikad izgubim, Davor Borno s Rukom na srce, Željko Krušlin Kruška i Noxim s pjesmom Dok orkestar svira. Rajko Suhodolčan pjevao je pjesmu Stari dom, Irina Jambrošić Da sunce sja, Jelena Brdar Leny Koža zmije, a Ilijana Jerković pjesmu Znala sam sve. Publiku u dvorani uvodno je pozdravio zamjenik župana Matija Posavec. Prihod od prodaje ulaznice dijelom će ići u proračun Međimurske zaklade solidarnosti Katruža.
A. Ličanin
Snimio Marko Lončarić

Izvor: 2900