Arhiva 11.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

MEF u izravnom prijenosu na HTV+

Ovogodišnji MEF donosi nam do sada najjača imena u njegovoj 8-godišnjoj povijesti. Alka Vuica, Karma, Kraljevi ulice, Gazde, Vlado Kalember, Željko Krušlin–Kruška, Sanja Trumbić, Davor Borno, Lidija Bačić i Žiga samo su neki od 18 izvođača iza kojih stoje jaka autorska imena domaće zabavne glazbe. Iz godine u godinu, i sve brojniji hrvatski i inozemni mediji participiraju na MEF-u koji prerasta u drugi ili treći festival po važnosti zabavne glazbe u Hrvatskoj.
Jedini izravan prijenos HRT-a neke kulturne manifestacije iz našeg kraja i brojni novinari koji će u dva dana pratiti festival nemjerljivi su promidžbeni učinci MEF-a. Internetsko glasovanje pokazuje da i glasovi iz cijele Europe, Kanade i Amerike pokazuju interes publike.
Neposredno uoči festivala, izdavačka kuća Croatia records izdat će kompilacijski nosač zvuka na kojem će se naći svih 18 pjesama 8. MEF-a. Grafičko oblikovanje, kao i za sve popratne tiskane festivalske materijale, pripremio je Revolution studio iz Čakovca.
Napomenimo da će ovogodišnje priznanje za poseban doprinos hrvatskoj glazbi, koju zaslužnim Međimurcima organizacijski odbor dodjeljuje već petu godinu zaredom, neposredno prije proglašenja biti dodijeljeno kantautorici Lidiji Bajuk.
Kome će pripasti Grand prix festival velika je nepoznanica. Naime, zbroj glasova slušatelja hrvatskih radiopostaja, članova žirija i internetskog glasovanja sveukupno odlučuje o pobjedniku. Kandidata i pjesama za tu prestižnu nagradu ove godine zaista je puno.
U optjecaj su puštene i ulaznice po cijeni od 40 kuna, a njihovom kupnjom pomažete Međimurskoj zakladi „Katruža“ i Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Prodajna mjesta su: Radio 1, TZ Grada Mursko Središće, TZ Grada Preloga, Pizzerija „Proventus“ u Ivanovcu, RK Međimurka-Donum, Dom amatera - Caffe bar „Čak“.

Izvor: 2898