Arhiva 31.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

MENADŽMENT U TURIZMU I SPORTU

Od 18. do 20. ožujka ove godine u Toplicama sveti Martin održan je 1. hrvatski znanstveno-stručni skup o menadžmentu u turizmu i sportu na kojem su sudjelovali predstavnici resornih ministarstava, državnih agencija, gradonačelnici i načelnici, predavači, predstavnici Međimurske županije, Međimurskog veleučilišta te brojni zainteresirani za ovu tematiku. Organizator skupa je Međimursko veleučilište, u suradnji s Međimurskim savezom sportske rekreacije i Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan. Na skupu je govorila Nevenka Breslauer, privremena dekanica Međimurskog veleučilišta koje od ove akademske godine ima i stručni studij menadžment turizma i sporta. U ime Međimurske županije gotovo 200 okupljenih sudionika pozdravio je zamjenik župana Matija Posavec koji je u nadahnutom govoru naglasio kako je turizam budućnost Međimurja i naša velika šansa.
- Planiranje i upravljanje turizmom postaje sve značajnije, i to ne samo na državnoj razini, nego još više na razini pojedinih turističkih destinacija, naglasio je Posavec, jer se kao izazov u globalnom konkurentskom okruženju nameće zadatak da se povratak turista učini trajnim i što češćim. Samim time, donošenje odluka u turizmu postaje sve složenije i ima sve veće posljedice koje utječu na kvalitetu života stanovnika. Ovaj skup dokaz je ozbiljnog shvaćanja potrebe za stvaranje kapaciteta stručnjaka u turističkim i sportskim djelatnostima.
Svoje viđenje odgovora na pitanje kakav kadar može zadovoljiti potrebe turizma, gospodarstva i sporta na dvodnevnom su skupu, uz ostale, prezentirali stručnjaci zagrebačkog Ekonomskog i Kineziološkog fakulteta te Hotelijerskog fakulteta Opatija.
(vt)
Snimio Ivo Vurušić

Izvor: 2866