Arhiva 24.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

MESAP NAJAVLJUJE PROLJETNI SAJAM

Direktor Mesapa u Nedelišću Marjan Novak najavljuje prvi sajam u ovoj godini kao izdanje koje će povezati nekoliko srodnih tema. Proljetni sajam koji će biti održan 20. i 21. ožujka objedinit će poljoprivredu, lov i ribolov, turizam, male životinje i kućne ljubimce. Uoči početka poljoprivrednih radova, na sajmu će se predstaviti ponuđači sjemenskih roba i sadnog materijala, sredstava za zaštitu bilja, poljomehanizacije, ali i oni čije su djelatnosti vezane uz lovstvo, ribolov, kontinentalni turizam.
- Za mehanizaciju i eksponate većih gabarita predviđamo nastup na otvorenom prostoru, a za ostale u dvorani. Ulaz će biti besplatan za sve posjetitelje, dok će svi koji to žele i trebaju moći prisustvovati stručnim skupovima. Bit će riječi o programima za IPARD fond, izmjeri zemljišta, poljoprivrednoj savjetodavnoj službi i drugom - najavljuje Novak.
Interes izlagača veći je od pojedinačne mogućnosti izlaganja, čemu su uzrok recesija i izuzetno teški uvjeti poslovanja. Oni koji su u teškim prilikama odlučili su ne odazvati se sajmu, no uvijek ima izlagača koji žele zadržati kontinuitet u pojavljivanju na sajamskim priredbama, pa će taj običaj nastojati zadržati odupirući se krizi.
Što predstoji?
Mesap će u predstojećem razdoblju biti domaćin III. sajma knjiga - Mesap Libar koji će biti održan od 16. do 18. travnja. Potom slijedi Sajam sigurnosti ljudi, imovine i okoliša - Mesap Sigurnost koji će se održavati 22. i 23. svibnja. Kruna svih sajamskih aktivnosti svakako će biti 12. izdanje Mesapa koji je najavljen za 18. do 20. lipnja. Poljoprivreda će ponovo biti tema sajma u jesen, 20. i 21. studenoga, za kada je najavljen Mesap Jesen 2010. kao sajam poljoprivrede i prehrane, ekološke opreme i komunalnog uređenja, obnovljivih izvora energije i moderne gradnje. Konac godine bit će začinjen Sajmom ljepote i zdravlja - Mesap Beauty 2010.
Mesap će posredovati i u nastupima naših izlagača na drugim sajmovima.
- Organizirat ćemo skupinu izlagača za sajam Grapos Expo 2010. u Gračanici. To je poduzetnički sajam Tuzlanskog kantona koji će biti održan od 7. do 10. travnja. Njihovi su predstavnici već bili na našem Mesapu u lipnju lani i najavili su dolazak i izlaganje ove godine. Mislim da ćemo imati zainteresirane poslovne subjekte koji žele nastupiti u Gračanici i da će ta suradnja zaživjeti. Već 6. ožujka ići ćemo u Zalaegerszeg na Vasar KFT koji slavi 20 godina rada. Suradnja s Mađarima nije dobila zamah niti intenzitet kakav smo priželjkivali i nastojali uspostaviti deset godina unatrag, zato što granica i dokumentacija potrebna za prijevoz eksponata preko granice sve to kompliciraju - ističe Marjan Novak.
Novinarsko pitanje o programu rada, osobito onom koji se tiče financija, Novak je ostavio otvorenim jer neki će odgovori tek biti dati na skupštini Međimurske županije najavljenoj za 25. veljače.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2861