Arhiva 12.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Objedinjene četiri teme sajma Jesen 2009.

MESAP NEDELIŠĆE PRED NOVIM SAJMOM

Jesen 2009. ime je sajma kojeg nedelišćanski Mesap najavljuje za 21. i 22. studenoga. Nakon specijaliziranih sajmova kroz koje je tvrtka nastojala iskristalizirati one najpropulzivnije, u ovom izdanju Mesap je odlučio objediniti više tema. Dvodnevna izložbena priredba koja će se održati u drugoj polovici mjeseca predstavit će sferu poljoprivrede i prehrane, obnovljivih izvora energije, komunalne i ekološke opreme te suvremenog projektiranja i moderne gradnje.
Direktor Mesapa Marjan Novak najavljuje stručne skupove u okviru sajma.
- Iz područja poljoprivrede i prehrane održat ćemo stručni skup na temu IPARD-a, novih pretpristupnih pomoći za poljoprivredu i ruralni razvoj. Riječi će biti i o novom Zakonu o državnoj potpori i ruralnom razvoju, Pravilniku o izravnim plaćanjima te uvođenju novog sustava za identifikaciju zemljišnih čestica ARKOD. U okviru programa Ujedinjenih naroda za razvoj UNDP-a bit će predstavljen priručnik o energiji, imat ćemo stručne skupove o biomasi, solarnoj energiji i zakonodavstvu s financiranjem - najavljuje direktor Novak.
Mesap dogovara i sudjelovanje Društva inženjera i tehničara u građevinarstvu Međimurske županije u dijelu sajamske teme suvremenog projektiranja i moderne gradnje.

Poslovni forum
Nakon predavanja koje je pred pedesetak gospodarstvenika nedavno održao mr. sc. Neven Mimica, na Mesapovom poslovnom forumu najavljeno je gostovanje mr. sc. Borislava Škegre.
Poslovne su forume počeli posjećivati i učenici čakovečke Ekonomske i trgovačke škole, kako bi proširili znanja koja stječu u nastavi. Tako će mladi i oni koji su dio međimurskog gospodarstva idućeg petka, 13. studenoga moći slušati o upravljanju tvrtkom ili obrtom u vremenu krize. Mr. Škegro na tu će temu govoriti u Mesapovoj dvorani za sastanke od 19 sati. (al)

Izvor: 2846