Arhiva 17.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

MESAP postao međunarodni sajam

U Nedelišću će od 18. do 20. lipnja biti održan 12. međunarodni sajam poduzetništva Mesap 2010. Svečanost otvaranja, na koju je svoj dolazak potvrdio ministar gospodarstva Đuro Popijač, zakazana je za 11 sati. Ovogodišnje izdanje jednog od najatraktivnijih sajmova u regiji predstavit će 306 izlagača. Neki od njih, poput komora, udruga i zadruga, istaknut će svoje djelovanje na zajedničkim štandovima. Uz Mesap, održava se i 11. stočarska izložba Međimurske županije i 8. sajam vina i vinarske opreme.
Stoga je svoj izlagački prostor, uz poduzetnike, zakupilo i 49 stočara, 27 vinara i 19 uzgajivača malih životinja.
- Površina sajma koja je zakupljena manja je za samo 120 kvadratnih metara u odnosu na lanjski Mesap. Imamo razloga biti zadovoljni jer svima su poznati uvjeti u kojima se danas posluje. Izlagači su iz kontinentalne Hrvatske, iz dvanaest županija i Grada Zagreba, a iz inozemstva stižu slovenski, mađarski, bosansko-hercegovački i srpski gospodarstvenici i poduzetnici. U tri dana sajma posjetitelji će moći razgledati sadržaje iz ponude, ali i pratiti stručne skupove, sudjelovati u nagradnoj igri čije je finale u nedjelju u 18.30 sati - rekao je na najavnoj press konferenciji direktor Mesapa Marjan Novak. Prvi stručni skup održat će se u petak, od 14 sati, a predavač će biti državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić. Lovački savez Međimurske županije u 15 sati priređuje izložbu lovačkih pasa, prezentaciju lova sa sokolima i za posjetitelje priprema lovački gulaš.
U subotu je u jutarnjim satima planirano dovođenje stoke na Mesapovu 11. stočarsku izložbu, a samo otvaranje u prisustvu ministra poljoprivrede Petra Čobankovića počet će u 11 sati. Predvođenje, ocjenjivanje i dodjela nagrada najboljim grlima najavljena je za 11.30 sati, dok u podne počinje izlaganje mr. Tugomira Majdaka na temu IPARD - Mogućnosti za poljoprivredu.
Iz programa sajma
Atraktivna će zacijelo biti parada starih traktora Steyr iz Slovenije i njihovog kluba iz Koga. U 15 sati će u multimedijalnoj dvorani Mesapa riječi biti o projektu IPA - Prekogranična suradnja: Slovenija - Hrvatska, a na središnjoj pozornici u to vrijeme Seljačka sloga Nedelišće i njihovi gosti iz Pule izvode kulturno-umjetnički program. Netom iza njih nastupit će Limena glazba Središča ob Dravi i Folklorna skupina Obrež.
Nedjelja u 10 sati rezervirana je za Izložbu Međimurskog konja u organizaciji Udruge uzgajivača Međimurskog konja Međimurec. Oldtimer klub Međimurje u 14 sati upriličit će paradu starih motora i automobila, u 16 sati je na rasporedu mažoret program, a u 17 sati proglašenje najboljih štandova.
Riječanin Srđan Depolo tik prije 18 sati nastupit će u glazbenom dijelu programa sajma, a zaključenje će podrazumijevati izvlačenje dobitaka nagradne igre u kojoj sudjeluju svi posjetitelji koji svoje ulaznice moraju odložiti u pripadajuće kutije.
Od sedamnaest vrijednih nagrada, najvrednija je, dakako, ona prva - obiteljski bazen, potom klima uređaj, televizor LCD Grundig, roba i usluge bravarije, kartica dopunskog zdravstvenog osiguranja, potom iluminirani ukrasi, bonovi za usluge, ručni satovi, radijatori i drugo. (al)

Izvor: 2877