Meso na rašljama - specijalitet Drage Pongračića
Već godinama strastveni lovac iz Ivanovca, s 45-godišnjim lovačkim stažom, Drago Pongračić, na jedinstven način priprema roštilj: meso stavlja na rašlje.
- Kad se peku veće količine mesa na žaru, poseban okus dobiva se ako ga stavimo na rašlje, ispričao nam je Drago prilikom roštiljanja za vrijeme radne akcije Lovačkog društva Prepelica Mala Subotica.
Na posebno pripremljene metalne rašlje stavlja carsko meso, vratinu, kobasice i druge vrste mesa. Drago ističe kako ga po njegovom specijalitetu znaju uzduž i porijeko Međimurja, a kako je to izgledalo u Palovcu, kod Lovačkog doma Prepelice, vidljivo je na našim fotografijama.
Zlatko Premuš
Izvor: 3083
Ostalo iz kategorije "Arhiva"
09.11.2015
Cvrčak i mrav iz druge basne
08.11.2015