Arhiva 19.08.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

METEORI OBILJEŽILI 30 GODINA: Vjenčali 700 parova!

Članovi vokalno-instrumentalnog sastava Meteori ovih dana obilježavaju rijedak jubilej: 30 godina uspješnog rada! Sve je počelo sada već davne 1980. godine, kada su se okupili mladi glazbenici i počeli svirati na svadbama i veselicama. Bili su to: Ivica Štebih, Josip Đunđuš i braća Željko i Drago Novak iz Nedelišća te Željko Horvat iz Pretetinca
Vrlo se brzo pronio glas o dobrim zabavljačima, pa su su se gaže redale jedna za drugom. No, godine čine svoje, dečki su se pooženili, neki otišli iz sastava, drugi došli i tako sve do današnjeg dana. Dok su se drugi glazbeni orkestri raspadali i nestajali, oni su ostali i postali legende nastupajući širom Međimurja i Hrvatske, a redovno sviraju i za naše građane i iseljenike u Sloveniji, Švicarskoj, Njemačkoj… U šali kažu da su vjenčali 700 mladih parova, neke i rastavili… Ostali su vjerni svom načinu rada na pozornici: iznad svega su im dobra zabava, pjesma i veselje za publiku, a brige ostavljaju kod kuće (ne misle na supruge!, op.a.).
Tako je bilo i u petak u dvorani MESAP-a u Nedelišću gdje su se Mario Preložnjak, Dražen Cimerman, Drago Novak, Ivica Požgaj i Ivica Štebih, koji su danas u Meteorima, predstavili publici na središnjoj svečanosti. Uz njih su nastupili i bivši članovi ovog priznatog orkestra u kojem Novak i Štebih djeluju od prvog dana. Došli su i brojni prijatelji i poštovatelji, a pjevali su i Suzana Herceg, Ivan Škvorc Ivač, Mirko Švenda, Ivica Jurgec i rock sastav Vizija. Meteori su na svečano obilježavanje 30. rođendana pozvali i prvi bračni par kojem su svirali na vjenčanju. Bili su to Gordana i Ivan Prepelić iz Majerja u susjednom Hrvatskom zagorju kojima je predan i prigodan poklon. Za dobro raspoloženje više od dvije tisuće posjetitelja ponudom pića i jela pobrinuo se Miljenko Vizinger Mićo iz Nedelišća i osoblje njegove pizzerije Šut, a posebno je bilo traženo vino Alojza Tomšića iz Svetog Urbana.
Čitavu veselicu, koja je uklopljena u 221 plesnjak, u svom programu prenosio je (sunčani) Radio 1 na 105,6 MHz, pod voditeljskom palicom nenadmašnog Miljenka Ovčara i uz kućni bend Laguna.
Veselilo se i plesalo sve do sljedećeg jutra, kako to i dolikuje Meteorima koji su i svih proteklih godina zadnji napuštali „bojišnicu“. (u)

Izvor: 2886