Arhiva 12.12.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Milan Zanjko prešutio izlazak iz HSS-a

Sjednica Općinskog vijeća Sveti Juraj na Bregu protekla je u pomirljivom tonu svih prisutnih vijećnika. Možda se to može pripisati blagdanskom raspoloženju, no, u svakom slučaju, cijeli dnevni red usvojen je, a aktualni sat iskorišten za pitanja vijećnika. Vijećnica Petra Nedeljko (HNS) pitala je o postavljanju prometnog ogledala u Zasadbregu, na malom raskrižju u blizini kapele. Pozicija je dosta nepregledna i vijećnica je već poticala isto pitanje na općinskom vijeću. U pitanju ju je podržao i vijećnik Vjeran Vrbanec (HDZ), no, tome je pridružio pitanje uređenja ugibališta u istom selu.
- U lipnju nam je obećano da će u Zasadbregu biti uređeno ugibalište za autobuse, ali bez rezultata. To i nije tako velik zahvat. Mogao bi se dosta brzo riješiti, pa da djeca koja se voze školskim autobusom i putnici na redovnim linijama barem na sigurnoj poziciji čekaju javni prijevoz - rekao je Vrbanec, no, nije dobio odgovor načelnika Anđelka Nagrajsalovića jer je nakon upućivanja kritike vijećniku Milanu Zanjku (nezavisni) aktualni sat otišao u drugom smjeru. Naime, Vrbanec smatra da je vijećnik Zanjko trebao obavijestiti Općinsko vijeće da više nije član Hrvatske seljačke stranke kojoj je pripadao u trenutku ulaska u Vijeće i imenovanja potpredsjednikom tog tijela.
- Nismo ni znali da je Zanjko prije godinu dana izašao iz HSS-a. Smatramo da smo to kao vijećnici trebali čuti od njega, a ne da saznamo posve slučajno - rekao je Vrbanec.
Zanjka ni ova mala prozivka nije ponukala da se oglasi pred kolegama vijećnicima, već je ostao pri onoj da je “šutnja zlato”.

Bit će ogledala

Načelnik Anđelko Nagrajsalović odgovorio je kako je Općina obavijestila Županijsku upravu za ceste o potrebama na dionicama kojima upravlja ta ustanova.
- Sve smo potrebe iznijeli, pa i one koje se tiču postavljanja prometnih ogledala. Stavili smo u naš popis i ogledalo u Zasadbregu, a ŽUC ističe da će vidjeti što su prioriteti. Ogledala nisu velika investicija, pa ćemo poslati još i zaseban zahtjev za ovo pitanje - rekao je načelnik Nagrajsalović. Pitanje vijećnice podupro je i vijećnik Vjeran Vrbanec (HDZ), no, dodao je i svoje pitanje koje je vezano uz Zasadbreg.

Nagrajsalović: Belec je vrlo neozbiljan

Vijećnik Zoran Šarić (HNS) interesirao se za tvrtku Piramida postavljajući pitanje je li vlasnik Josip Belec izvršio svoje obveze prema Općini koje je i sam specificirao, a sve u cilju da se izmijeni Prostorni plan. Podsjetimo, Belec je inicirao promjenu PP-a jer proizvodna hala njegove tvrtke trenutno nije cijelom svojom površinom u zoni predviđenoj za poduzetništvo, a Šarić je postavio i pitanje urednosti plaćanja obveza prozvanog prema Općini Sv. Juraj na Bregu.
Načelnik Nagrajsalović odgovorio je:
- Gospodin Belec je vrlo neozbiljan čovjek. Kako s njim na kraj - ne znam. Slabo plaća kooperante i izvođače, nema gotovih sredstava i moli nas da ga pričekamo s potraživanjima koja imamo od njega. Trenutno nam je dužan 35 tisuća kuna komunalne naknade. Legalizacija objekta Piramide i dalje je upitna, a mi ne pokrećemo promjene PP-a dok on ne ispoštuje uvjete koje je i sam definirao. Na zadnjoj sjednici Vijeća u ovoj godini tome ćemo stati na kraj.

Šarić: VMO Vučetinec vegetira

Vijećnik Šarić upozorio je načelnika da Vijeće mjesnog odbora Vučetinec ne funkcionira. Ne održavaju se sjednice niti je Općini proslijeđen program rada i potreba u 2012. godini.
- VMO Vučetinec već se godinu i pol ne sastaje, a za proračun moraju dati prijedloge. Koje su sankcije ako se VMO ne sastaje - pitao je Šarić, a Nagrajsalović odgovorio da je krajnja konzekvenca raspuštanje tog tijela.
- Sankcija je raspuštanje VMO-a, ali ja zasad nisam dobio nijednu primjedbu mještana - rekao je načelnik, na što je vijećnik Šarić dometnuo da sad ima njegovu primjedbu na tu temu.
A. Ličanin

Izvor: 2955