Arhiva 02.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Mimohod Udruge nestalih i zatočenih branitelja 17. studenoga

Ovo će biti naše najveće okupljanje

U brojci od 998 nestalih i zatočenih branitelja iz cijele Hrvatske još su uvijek i trojica iz Međimurske županije. Ivan Oreški, Vlado Štampar i Antun Tabaček. Djelatnici Policijske uprave varaždinske iz Međimurja koji su se vodili kao nestali, ali su im posmrtni ostaci pronađeni, identificirani i pokopani, su: Dragutin Friščić, Ivan Hižman, Ljubomir Jalšovec, Božidar Košir, Damir Lehkec, Dragutin Lehkec, Antun Mutvar, Željko Pongrac, Vladimir Rojko, Dražen Štefulj i Darko Tišljarić.
Predsjednica Udruge nestalih i zatočenih branitelja MŽ Danica Pongrac Krhač najavljuje da će uz 20. obljetnicu pada Vukovara biti organiziran mimohod i paljenje svijeća. Kako na sam dan pada Vukovara, 18. studenoga, članstvo Udruge i njihovi prijatelji svake godine odlaze u Vukovar, ovaj će program realizirati dan ranije, 17. studenoga.
U suradnji s Gradom Čakovcem i Međimurskom županijom, Udruga predviđa da se sudionici mimohoda okupe na nogometnom igralištu Sloge na čakovečkom Jugu.
- Okupit ćemo se na Slogi u 16 sati i održati kratak program. To će biti veliko okupljanje na koje smo pozvali predstavnike svih škola, općina, udruga koje rade s braniteljima i njihovim obiteljima, veterane, sve građane koji nam se žele pridružiti. Nakon programa na Slogi, mimohod ide Ulicom Ante Starčevića prema Eugena Kvaternika i na tamošnjem kružnom toku prema Ulici Valentina Morandinija u kojoj je poslovnica FINA-e. Proći ćemo Nazorovom i doći do Vukovarske ulice u kojoj ćemo zapaliti svijeće. Zaključit ćemo naš mimohod još jednim paljenjem svijeća i to kraj spomen-ploča na Trgu Republike - najavljuje Danica Pongrac Krhač. (AL)

Izvor: 2949