Arhiva 08.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

MINISTAR MORNAR I ŽUPAN POSAVEC NA HAUBI AUTOMOBILA POTPISALI SPORAZUM

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH Vedran Mornar danas boravi u posjetu Čakovcu i Pribislavcu, domaćin mu je župan Matija Posavec s najbližim suradnicima.

Nakon što je održao radne sastanke u uredu Županije, ministar je s domaćinima obišao je Dječji vrtić Bambi u kojem su angažirani asisteti djece s teškoćama u razvoju. Središnji događaj njegova posjeta svakako je bio obilazak prostora Osnovne škole "Vladimir Nazor" u Pribislavcu, u dvorcu "Kaštel", i odlazak na gradilište nove zgrade škole, tik uz nogometno igralište kluba Polet. Nakon što su ministar Vedran Mornar i župan Matija Posavec dali izjave za novinare, sporazum o izgradnji škole potpisali su na haubi automobila Hrvatske radio-televizije. 

Na novinarsko pitanje o dojmovima iz "Kaštela", točnije iz same škole, ministar je rekao: 

- Lijep je to dvorac, ugodno je u njemu bivati, ali ne kao u školskom prostoru, već kao u objektu u funkciji turizma. Kaštel nije prostor za školu. Zato smo danas ovdje - rekao je među ostalim ministar V. Mornar.

- Ministarstvo će osigurati 6 milijuna kuna za ovaj projekt, za dio ćemo se pobrinuti mi i nadamo se da će u najskorijem vremenu biti osigurana sva potrebna sredstva za završetak investicije i doveđenje u funkciji. Predviđamo da će nova zgrada škole u Pribislavcu biti završena u roku od godinu i pol dana - rekao je novinarima župan M. Posavec. 

Podrobnosti vezane uz boravak ministra i njegovih suradnika u Čakovcu donosimo u našem tiskanom izdanju. 

 

Izvor: 3150