Arhiva 02.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

MINISTAR PROMETA HAJDAŠ DONČIĆ PROVEO DAN U MEĐIMURJU

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić je u četvrtak 1. listopada dan proveo diljem Međimurja. S njim je došao i Nenad Maljković, član Uprave Hrvatskih cesti. Najvažniji projekt o kojem su na terenu pričali s načelnicima bila je obilaznica Nedelišća, tj. buduća brza cesta Čakovec - Varaždin.


- Ovaj projekt je među 11 projekata koje su Hrvatske ceste potpisale s ministarstvom, a bit će financirani iz EU. HC je potpisao ugovor s izvođačem studije izvodljivosti i za osam mjeseci trebala bi biti dovršena. Slijedi studija utjecaja na okoliš, lokacijska i građevinska dozvola te otkup zemljišta - kazao je kod lovačkog doma u Nedelišću ministar.


Posjetio je potom klizišta u Svetom Urbanu i Grabrovniku, a uz njega bio je i župan Matija Posavec. Poslije toga, došli su do križanja na čakovečkoj obilaznici, kod Savske Vesi.

-  Križanje je u fazi dobivanja svih dozvola. Slijedeće godine će ovdje biti novi rotor - kazao je tamo Maljković. Gradonačelnik Stjepan Kovač kazao je kako je lokacijska dozvola izdana i izrađuje se glavni projekt.

Navečer, ministar je posjetio i Goričan, gdje je s domaćinima pričao o planovima za izgradnju petlje na autocesti, kako bi stranci mogli sići na stari granični prijelaz, gdje su razni ugostiteljski i poslovni sadržaji. (IV)

Izvor: 3153