Arhiva 11.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Ministar Šuker kao Terminator

SDP-ove saborske zastupnice Dragica Zgrebec i Nadica Jelaš u četvrtak su održale konferenciju za novinare na kojoj su govorile o prvih osam mjeseci od formiranja “nove” Vlade RH te gospodarskoj krizi.
Dragica Zgrebec pozvala se na nastupnu izjavu predsjednice Vlade Jadranke Kosor koja je najavljivala da će od “vrućeg krumpira napraviti salatu”, a sada je od salate ostala samo bljutava, razvodnjena kaša. Razlog tome je što Vlada nije donijela niti jednu smislenu mjeru iako je bila upozoravana na dolazeću krizu koju nije željela priznati. SDP je dao desetke prijedloga, predložio niz zakonskih izmjena u poreznoj politici, politici zapošljavnja, ponudio gospodarske mjere koje bi, da su bile akceptirane, u značajnoj mjeri ublažile sadašnju tešku gospodarsku situaciju.
- Ministar Ivan Šuker grohotom se smijao na naše prijedloge, rekla je Dragica Zgrebec, a njegov najveći uspjeh je zaduživanje. Očito je da naša vlada živi u svom svijetu koji neće dugo trajati.
Nadica Jelaš također misli da ministar Šuker samo svojim kratkovidnim zaduživanjem drži financije pod kontrolom i nazvala ga je Terminatorom.
- Hrvatski građani trebaju se bojati kada Vlada donosi svoje mjere, ustvrdila je Jelaš, jer u realnom sektoru imamo ogromnu nelikvidnost, a prosperiraju jedino banke.
Jelaš je govorila o SDP-ovim rješenjima, o predloženim izmjenama zakona po kojem bi neisplata plaća bila kazneno djelo, o prijedlogu sankcioniranja poslodavaca koji ne žele vratiti radne knjižice radnicima... HDZ-ova većina nije prihvatila te prijedloge.
SDP-ovke su se osvrnule i na najveće generatore nelikvidnosti, državna poduzeća poput HEP-a, Hrvatskih željeznica, “aferu Podravka”, ali i na prijeteće ponavljanje “grčkog slučaja”.
- Kad se stvari počnu rješavati na ulici, tada se razbijaju izlozi, pale automobili i to ni za koga nije dobro - ustvrdile su Dragica Zgrebec i Nadica Jelaš.
V.Trstenjak

Izvor: 2863