Arhiva 01.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Ministar Vedran Mornar upoznat s ključnim obrazovnim projektima

Tijekom službenog posjeta Međimurskoj županiji i Gradu Čakovec, odnosno svečanog otvaranja novog krila Gimnazije "Josipa Slavenskog" Čakovec, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc.Vedran Mornar, u čakovečkog gradskoj vijećnici održao je radni sastanak s čelnicima grada i županije na kojima se razgovaralo o projektima u obrazovanju.

 

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač ministra je upoznao s glavnim projektima u izgradnji obrazovne infrastrukture na području grada, posebno istaknuvši glavni višegodišnje traženje rješenja za financiranje izgradnje novih prostora za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec. Naime ova škola radi u neprimjerenim i nedostatnim prostorima, a iako joj je Grad osnivač nju pohađaju djeca iz cijelog Međimurja. Interes je stoga svih da učenici i u ovoj školi dobiju uvjete za praćenje nastava primjerene današnjem vremenu. Projekti postoje, a cijela investicija prema procjenama stoji oko 50 milijuna kuna.

 

Drugi projekt su naravno izgrdnje školskih sportskih dvorana u Ivanovcu i Kuršancu, od kojih je prva započeta, a prema planu, posljednje rješenje je kredit. Razgovaralo se i o nastavku projekta pomagača u nastavi za djecu s teškoćama

 

Pretresene su i teme od interes za Međimursku županiju, poput obrazovanja pripadnika romske nacionalne manjine, dugova koje imaju pojedine škole, te o ulasku Srednje škole Čakovec u sustav financiranja preko Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Ministar je odgovorio da postoji mogućnost kandidiranja izgradnje nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec na međunarodne fonode i to preko njegovog i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Postoji mogućnost financiranja i školskih dvorana iz međunarodnih izvora, ali isključivo u sredinama gdje žive pripadnici nacionalnih manjina i ranjivih skupina.

 

Projekt pomagača u nastavi za djecu s teškoćama, nastavit će se i u idućoj školskoj godini, no preispitat će se kriteriji. Novac će u proračunu za iduću godinu biti osiguran na istoj razini kao i ove, rekao je ministar Mornar. Na sastanku su pored ministra, suradnica i gradonačelnika Kovača, bili i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, pročelnik Upravnog odjela za društvene poslove Međimurske županije Branko Sušec i pročelnik UO za društvene, protokolarne i europske poslove Grad Čakovca David Vugrinec.

 

Izvor: 3110