Arhiva 21.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Ministranti Župe Sveta Marija ponovo darivali Caritasovu djecu

Predstavnici ministranata Župe Sveta Marija zajedno sa svojim župnikom vlč. Pavlom Markačem posjetili su djecu i mlade s posebnim potrebama u Caritasovu Dnevnom boravku «Dr. Antun Bogdan» u Čakovcu u utorak, 12. siječnja.
Teškoinvalidne mlade, oboljele od cerebralne paralize, o kojima se tijekom dana skrbi u toj ustanovi obradovali su najdražim božićnim pjesmama, a druženje i susret zaključili su zajedničkom molitvom i Božjim blagoslovom koji je svima podijelio vlč. Pavao Markač, dugogodišnji dobročinitelj te ustanove. U «izaslanstvu» ministranata Župe Uznesenja Marijina bili su prvopričesnici Dominik Pongrac, Karlo Pongrac, Nikola Slaviček i Mateo Šupljika. Oni su predali novčani dar svih ministranata, u iznosu od 1.200 kuna, koji su samoinicijativno odvojili od ukupnog novčanog dara koji su prikupili sudjelujući proteklih dana sa župnikom na godišnjem blagoslovu obiteljskih domova u svojoj župi. Ministranti Ž
upe Sveta Marija već nekoliko godina zajedno sudjeluju u tom činu darivanja djece i mladih koja su potrebna tuđe pomoći. Sa željom da nastave činiti dobro, malim darivateljima zahvalila je voditeljica ustanove Katarina Hoblaj, uputivši zahvalu i njihovom župniku i roditeljima koji ih odgajaju u duhu činjenja dobra bližnjima u potrebi.
Sredstva koja su prošle godine darovali ministranti Župe Sveta Marija pridružena su ostalim prošlogodišnjim donacijama, pa je nedavno nabavljen uređaj za magnetoterapiju koji se koristi u fizikalnoj terapiji, a stajao je 47.000 kuna. (jbk)

Izvor: 2856