Arhiva 28.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Ministrica Pusić zasadila stablo lipe

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić 25. svibnja boravila je u Međimurju te je povodom ulaska RH u Europsku uniju u Žabniku, kod obilježja najsjevernijoj točki Republike Hrvatske, zasadila stablo lipe.
Uz lipu je postavljena i spomen-ploča, datirana na 11. svibnja, kada je bio predviđen raniji termin za sadnju, međutim, zbog visokog vodostaja Mure, bilo je odgođeno za subotu.
Dobrošlicu uz nekoliko prigodnih riječi i svirku tamburaša KUD-a Sveti Martin ministrici su poželjeli mještani, njih 50-ak, a domaćin, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec biranim je riječima zahvalio na dolasku. Pusić je zahvalila na dobrodošlici, pohvalila razvoj Općine i naglasila kako je ovaj dio zemlje i prije službenog ulaska ostatka Hrvatske ušao u Europu. U svojstvu predsjednice HNS-a, Vesna Pusić posjetila je Prelog i s gradonačelnikom Dragutinom Glavinom obišla Festival jagoda, a podršku je dala i njihovom kandidatu u drugom krugu za izbor župana Matiji Posavcu. Nakon sadnje lipe, održan je domjenak kod mlina na Muri. (vt)

Izvor: 3031